keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Lehtikaali-fetapiiras


Valmistin piiraan lehtikaalista ja feta-juustosta kreikkalaisittain. Taikina on kevyt ja terveellinen, sillä siihen ei käytetä lainkaan voita eikä kermaa. Makua lehtikaalin ja fetan kumppaneina tuovat thai-basilika, sitruunamehu ja oliiviöljy. Piiras sopii brunssille, alkupalaksi, iltapalaksi ja sormin syötäväksi. Voit nauttia piiraan heti lämpimänä, mutta parhaimmillaan se on seuraavana päivänä. Leikkaa piiras leipäveitsellä sopiviksi paloiksi ja tarjoa raikkaan salaatin kera.


Yhteen suureen piiraaseen tarvitaan
200 gr lehtikaalia pieneksi pilkottuna
200 gr fetaa murustettuna
1 sipuli pieneksi hienonnettuna
1/2 dl thai-basilikaa pieneksi silputtuna
1 kanamuna
1/2 dl sitruunamehua
250 gr vehnäjauhoa
ripaus suolaa
2 rkl oliiviöljyä
150 ml kylmää vettä




Tee ensin piirastaikina: Sekoita jauhoihin suola, lisää oliiviöljy ja vesi. Vaivaa taikina elastiseksi, kääri muovikelmuun ja anna levätä 30 minuuttia.

Laita silputtu lehtikaali kiehuvaan veteen ja keitä 2 minuutia ja valuta. Sekoita joukkoon sitruunamehu, hienonnettu sipuli, kevyesti vatkattu kananmuna ja murustettu feta. Mausta ripauksella suolaa. Sekoita lopuksi joukkoon hienonnettu thai-basilika.

Jaa taikina kahteen osaan, joista toinen tulee pohjaksi ja toinen kanneksi. Kauli kumpikin taikina ohueksi noin 1 millin paksuiseksi pyöreäksi levyksi. Laita piiraan pohja uunipellille leivinpaperin päälle ja levitä täyte sen päälle jättäen 2 cm reunoista ilman täytettä.

Aseta toinen ohueksi kaulittu pyörylä piiraan päälle kanneksi. Nipistä ja rullaa reunat tiiviisti yhteen. Voitele piiras oliiviöljyllä ja tee siihen muutama reikä, joista höyry pääsee paiston aikana pois. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30-45 minuuttia, kunnes piiras on kypsä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti