maanantai 17. helmikuuta 2014

Ankankoipi linssi-porkkanapedillä


Ankankoipi on maukas ruoka, joka valmistuu helposti uunissa. Ankalla on raskaan ruoan maine, mikä johtunee siitä, että annoksessa on usein mukana ankasta irtoava rasva. Pidän itse vähärasvaisemmasta valmistustavasta. Tarjoan kypsiksi hautuneet ankankoivet mehevän linssi-porkkana lisäkkeen kanssa ilman raskasta kastiketta.


2 ankankoipea
timjamia
rosmariinia
mustapippuria
suolaa

Hiero koipiin mausteeksi suolaa, timjamia, rosmariinia ja rouhittua mustaa pippuria. Paista koivet nopeasti kuumalla pannulla siten, että ne ruskistuvat joka puolelta. Aseta koivet uunivuokaan ja lisää haudutusnesteeksi 5 dl vettä kahdelle ankankoivelle. Peitä vuoka kannella. Voit valmistaa ruoan vaihtoehtoisesti padassa. Kypsennä 170-asteisessa uunissa tunnin ajan.

Lisäkkeeseen tarvitaan:
linssejä
1-2 porkkanaa
1 punasipuli
persiljaa
punaista chiliä
suolaa
mustapippuria

Keitä linssit ohjeen mukaan kypsiksi. Älä sekoita linssejä kypsennyksen aikana, jotta ne säilyvät ehjinä. Lisää suola vasta kypsennyksen loppuvaiheessa. Pilko porkkanat sentin kokoisiksi paloiksi ja keitä ne kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Pilko punasipuli pieneksi. Yhdistä linssit, porkkanat ja punasipuli ja lisää hienonnettu persilja ja chili. Tarkista maku ja lisää suolaa ja mustapippuria maun mukaan.

Nosta lisuke lautaselle ja aseta sen päälle ankankoipi. Koristele tuoreella timjamilla.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti