sunnuntai 5. maaliskuuta 2017

Avokadopizza


Avokadosta saa ihanan herkullisen pizzan. Avokadon pehmeä, viettelevä maku sopii yhdistettäväksi rukolaan ja marinoituun punasipuliin, jotka tuovat luonnetta ja hapokkuutta. Pizza toimii hienosti vege-versiona, mutta halutessasi voit lisätä siihen parmankinkkua. Kaikki täytteet lisätään vasta kuuman paistetun pizzapohjan päälle.


Pizzataikina:

2 dl kädenlämpöistä vettä
1 rkl oliiviöljyä
2 tl kuivahiivaa
4 dl vehnäjauhoja
1/2 tl hunajaa


Tomaattikastike:

1 dl tomaattipyreetä
3 rkl vettä
1 rkl oliiviöljyä

Täyte:

3 - 4 kypsää avokadoa
1/2 punasipuli
omenaviinietikkaa punasipulin marinointiin
maldon-suolaa
mustapippuria
kourallinen rukolaa
parmankinkkua (jos haluat vege-version, jätä kinkku pois)




Laita ohueksi viipaloitu punasipuli kulhoon, lisää ripaus maldon-suolaa ja omenaviinietikkaa niin että sipuli peittyy. Puristele sipulia käsillä niin että se pehmenee ja jätä marinoitumaan.

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää oliiviöljy ja hunaja. Lisää jauhot ja sekoita käsin taikinaksi. Peitä liinalla ja laita kohoamaan lämpimään vedottomaan paikkaan. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, vaivaa se jauhojen kanssa.

Valmista tomaattikastike sekoittamalla kulhossa tomaattipyree, vesi ja oliiviöljy.

Kaaviloi pizzapohja ohueksi ja levitä sille tomaattikastike siten, että kaksi senttiä reunoista jää voitelematta. Tämä on tärkeää, jotta taikina kohoaa reunoilta. Paista pizza 240-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

Kuivaa marinoitunut punasipuli talouspaperilla. Kuori ja lohko huoneenlämpöiset kypsät avokadot ja ripottele niille ripaus suolaa. Ota pizza uunista ja lisää avokadon lohkot, punasipuli, rukola, parmankinkku ja rouhaise päälle mustapippuria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti