torstai 31. joulukuuta 2020

Omenaista ankankoipea



Uunissa kypsennetyt ankankoivet ovat herkullista ja tunnelmallista talviruokaa. Pinnalta kullanruskeat ja rapeat ankankoivet saavat makua omenasta, kanelista ja tähtianiksesta.


Kahteen annokseen tarvitaan
2 ankankoipea
3 dl omenamehua
4 rkl ankanrasvaa tai voita
2 kanelitankoa
6 tähtianista
suolaa
mustapippuria myllystä
persiljaa koristeeksi

Lisäkkeeksi
2 omenaa siemenkota poistettuna ja lohkottuna
4 jauhoista perunaa kuorittuna ja lohkottuna
1 punasipuli lohkottuna





Kuivaa ankankoivet talouspaperilla ja mausta ne suolalla ja mustapippurilla. Paista ankankoivet valurautapadassa keskilämmöllä ensin nahkapuoli alaspäin kunnes saat kauniin kullanruskean rapean pinnan, käännä ja paista toista puolta minuutin ajan. 

Laita ankankoivet uunivuokaan nahkapuoli ylöspäin, lisää omenamehu, ankanrasva tai voi, kanelitangot, tähtianikset, mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää samaan vuokaan omenat, perunat ja punasipuli. Kypsytä 175 asteisessa uunissa 1,5 tuntia. Nosta lämpö 225 asteeseen ja kypsennä vielä puoli tuntia, niin saat ankankoipiin rapean pinnan. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti