torstai 24. huhtikuuta 2025

Jättirapuja kookoskerman, sitruunaruohon ja chilin kanssa




Thai-henkiset jättiravut on lämpimän mausteinen ruoka, johon kookoskerma tuo lempeyttä ja chili, sitruunaruoho ja inkivääri luonnetta. Tarjosin jättiravut kurkumalla maustetun basmati-riisin kumppanina - annos piristää jo väreillään!
  

Kolmeen annokseen tarvitaan:
18 raakaa jättirapua kuorittuna ja suoli poistettuna
1 pieni chili siemenet poistettuna ja hienonnettuna
5 sentin pala inkivääriä kuorittuna ja hienonnettuna
3 sitruunaruohoa halkaistuna ja veitsen lappeella leikkuulautaa vasten litistettynä, jolloin sitruunaruohon rakenne pehmenee ja maut vapautuvat kastikkeeseen paremmin
2 shalottisipulia kuorittuna ja hienonnettuna
1 dl kookoskermaa
2 rkl kermaa
1 limen kuoriraaste
korianteria hienonnettuna
3 rkl auringonkukkaöljyä paistamiseen

Lisäkeriisi:
2,25 dl basmatiriisiä
6 dl vettä
2 rkl kurkumaa
2 rkl voita




Lisää pannulle öljy ja paista siinä rapuja minuutin ajan. Lisää chili, inkivääri ja shalottisipuli, kuullota keskilämmöllä kaksi minuuttia. Lisää kookoskerma ja sitruunaruoho, sekoita jatka kypsentämistä muutama minuuttia, ja lisää lopuksi kerma ja limen kuori.




Laita kattilaan vesi ja kiehauta. Lisää riisi ja kurkuma, sekoita, pienennä lämpöä ja keitä kannen alla matalalla lämmöllä 10 minuuttia. Siirrä levyltä, lisää voi ja sekoita.




Annostele lautasille riisi ja sen päälle ravut kastikkeineen, lisää päälle korianteri.







Iria Leinon maalaus Forsblom gallerian hienosta näyttelystä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti