Nautin tämän annoksen italialaisessa ravintolassa matkallani. Tuore ohuiksi siivuiksi leikattu lohi saa hapokkuutta sitruunamehusta ja sipulista, syvyyttä makuun tuovat kapris ja oliiviöljy. Italialaiseen tapaan yksinkertaista ja herkullista!
Kahteen annokseen tarvitaan
200 g ruodotonta lohifilettä ohuiksi siivuiksi leikattuna
1 dl punasipulia hienonnettuna
1 dl lehtipersiljaa hienonnettuna
2 rkl oliiviöljyä
3 rkl kapriksia huuhdeltuna, kuivattuna ja hienonnettuna
1/2 sitruunan mehu
maldon-suolaa
mustapippuria

Puhdista tuore ruodoton lohifile rasvaisista osista ja leikkaa terävällä veitsellä mahdollisimman ohuiksi siivuiksi. Asettele lohipalat tarjoilulautasille siten, että ne muodostavat tasaisen yhtenäisen pinnan. Tarvittaessa voit asettaa lohipalojen päälle leivinpaperin, ja painella varovaisesti paloja ohuemmiksi.
Puhdista tuore ruodoton lohifile rasvaisista osista ja leikkaa terävällä veitsellä mahdollisimman ohuiksi siivuiksi. Asettele lohipalat tarjoilulautasille siten, että ne muodostavat tasaisen yhtenäisen pinnan. Tarvittaessa voit asettaa lohipalojen päälle leivinpaperin, ja painella varovaisesti paloja ohuemmiksi.
Purista sitruunamehu kalojen päälle, mausta suolalla ja mustapippurilla. Ripottele päälle tasaisesti punasipuli, kaprikset sekä lehtipersilja, ja viimeistele annos oliiviöljyllä. Tarjoa välittömästi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti