torstai 22. toukokuuta 2014

Puttanesca spagetti



Puttanesca on vanha italialinen pastakastike Campanian seudulta. Nimi tarkoittaa huoran pastaa. Nimestä viis, tämä on ruokainnovaatio parhaimmillaan! Ainekset löytyvät useimmiten kotoa. Tuloksena syntyy voimakasmakuinen ja aromikas pasta, jolla voit tyynnyttää vaikkapa illanvieton jälkeen yllättäneen nälän.


Kahdelle ruokalijalle tarvitaan
200 gr spagettia
2 anjovisfilettä
2 rkl kapriksia
1 dl – 1 ½ dl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi ohueksi viipaloituna
chiliä
8 kirsikkatomaattia pieneksi lohkottuina tai 1 dl tomaattimurskaa
persiljaa silputtuna

Hauduta pannulla oliiviöljyssä miedolla lämmöllä anjovisfileet, viipaloitu valkosipulinkynsi ja chili. Sekoita kunnes anjovis on liuennut öljyyn. Lisää kirsikkatomaatit pieniksi lohkottuina sekä kaprikset. Kypsennä kannen alla noin 15 minuuttia.

Keitä pasta ohjeen mukaa al dente-kypsäksi, valuta ja kaada kastikkeen joukkoon ja sekoita. Anna lämmetä hetki. Annostele lautasille ja sirottele päälle persiljaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti