Puttanesca on vanha italialinen pastakastike Campanian seudulta. Nimi tarkoittaa huoran pastaa. Nimestä viis, tämä on ruokainnovaatio parhaimmillaan! Ainekset löytyvät useimmiten kotoa. Tuloksena syntyy voimakasmakuinen ja aromikas pasta, jolla voit tyynnyttää vaikkapa illanvieton jälkeen yllättäneen nälän.
200 gr spagettia
4 anjovisfilettä
2 rkl kapriksia
1 dl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
chiliä maun mukaan hienonnettuna
10 kirsikkatomaattia lohkottuina tai 1 dl tomaattimurskaa
1 rkl voita
persiljaa hienonnettuna
Hauduta pannulla oliiviöljyssä miedolla lämmöllä anjovisfileet, viipaloitu valkosipulinkynsi ja chili. Sekoita kunnes anjovis on liuennut öljyyn. Lisää kirsikkatomaatit sekä kaprikset. Kypsennä kannen alla noin 10 minuuttia ja lisää voi loppuvaiheessa.
Keitä pasta ohjeen mukaa al dente-kypsäksi, valuta ja kaada kastikkeen joukkoon ja sekoita. Anna lämmetä hetki. Annostele lautasille ja sirottele päälle persiljaa.
persiljaa hienonnettuna
Hauduta pannulla oliiviöljyssä miedolla lämmöllä anjovisfileet, viipaloitu valkosipulinkynsi ja chili. Sekoita kunnes anjovis on liuennut öljyyn. Lisää kirsikkatomaatit sekä kaprikset. Kypsennä kannen alla noin 10 minuuttia ja lisää voi loppuvaiheessa.
Keitä pasta ohjeen mukaa al dente-kypsäksi, valuta ja kaada kastikkeen joukkoon ja sekoita. Anna lämmetä hetki. Annostele lautasille ja sirottele päälle persiljaa.
Ihanan makusta tuli! :)
VastaaPoista