keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Caesar salad



Caesar salad on ehkä tunnetuin amerikkalainen salaatti. Tästä klassikosta on useita versiota. Salaattia voi muunnella lisäämällä siihen vaikkapa broilerin rintaa tai jättikatkaravun pyrstöjä. Tärkeää on, että romainesalaatti kostutetaan kauttaaltaan kastikkeella, jolloin tulos on mehevä.



Kahteen annokseen tarvitaan
1 ruukku Romaine salaattia tai 6 salaatinlehteä per annos
2 viipaletta paahtoleipää
oliiviöljyä paistamiseen

Kastike:
1 rkl majoneesia
1 tl worcestershire-kastiketta
1 rkl oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua
parmesaania lastuina

Halutessasi salaattia voi muunnella lisäämällä
broilerin rintaleikkeitä
jättikatkaravun pyrstöjä




Leikkaa paahtoleipäviipaleet kuutioksi ja paista ne rapeaksi oliiviöljyssä. Valmista kastike sekoittamalla kulhossa majoneesi, worcestershire-kastike, oliiviöljy ja sitruunamehu. Leikkaa romainesalaatti paloiksija pyörittele kastikkeessa. Aseta salaatti syvälle lautaselle, ripota päälle leipäkuutioita ja parmesaanilastuja. Viimeistele lisäämällä halutessasi broilerin rintaleike siivuina tai tiristetyt jättiravun pyrstöt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti