lauantai 3. toukokuuta 2014

Etanat yrttimarinadissa



Ostin Hietsun kirpputorilta kivoilta pojilta Antti Vahteran ja Visa Nurmen Hyvän maun rajoilla -keittokirjan. Eivät tainneet nuoret miehet kirjasta välittää, koska opus lähti matkaan yhdellä eurolla. Tämä ohje on peräisin tästä mainiosta teoksesta, joskin tapani mukaan tuunaisin sitä hiukan. Parmesaani-lastut on hyvä lisä etana-annoksessa, koska rouskuvina ne parantavat suutuntumaa ja tekevät annoksesta näyttävän. Ne ovat kuitenkin voimakkaan makuisia, joten mielestäni yksikin riittää ryydittämään kuutta etanaa. Korvasin myös marinadissa kirvelin chilillä, koska se mielestäni toimii paremmin. Lisäsin myös valkosipulin, koska mielestäni etanoiden tarjoaminen ilman sitä on lähes rikollista!


Kahdelle ruokalijalle tarvitaan
tölkillinen etanoita
100 gr parmesaania raastettuna
150 gr vesikrassia, herneeneversoja tai rucolaa
2 rkl voita
suolaa
mustapippuria

Yrttimarinadi:
1 dl tuoretta basilikaa
1/2 dl persiljaa
1/2 dl ruohosipulia
ripaus chiliä hienonnettuna
1-2 valkosipulinkynttä
1 dl oliiviöljyä
mustapippuria
ripaus suolaa

Laita yrtit, suola ja oliiviöljy monitoimikoneeseen ja jauha tasaiseksi seokseksi. Huuhdo ja kuivaa etanat. Laita kulhoon yrttiöljy ja etanat ja anna marinoitua sillä välin kun valmistat parmesaanilastut.

Anna teflon-pannun lämmetä keskilämmöllä. Laita sille parmesaaniraastetta ruokalusikallinen, ja paina se lastalla litteäksi. Anna kypsyä rauhassa, kunnes lastu on saanut väriä reunoilta. Nosta pannu hetkeksi levyltä ja anna juuston jähmettyä. Käännä lastu ja kypsennä toiselta puolelta kunnes kullankeltainen. Nosta syrjään jäähtymään.

Nosta etanat marinadista ja paista ne paistinpannulla voissa. Kostuta vesikrassi, herneenversot tai rucola jäljelle jääneellä yrttiöljyllä.

Kokoa annos laittamalla lautaselle kolme etanaa, niiden päälle versoja ja parmesaanilastu, ja sen päälle taas kolme etanaa ja versoja. Mausta mustapippurilla ja valuta yrittiöljyä kaareksi lautaselle etanoiden ympärille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti