maanantai 5. toukokuuta 2014

Maissikanaa ranskalaisittain



Maissikanan ja broilerin maku eroavat kuin yö ja päivä. Maissikanat tulevat ranskasta, ja niitä saa monista ruokakaupoista pakastettuina ja joskus myös tuoreena. Itse valmistan maissikananrinnan mieluiten klassisen ranskalaisen rakuunakastikkeen kanssa. Hifistelijä tuunaa sitä vielä laventelilla. Maissikana rankalaisittain valmistuu helposti ja maistuu suloiselta basmati-riisin kanssa.


Kahden hengen annokseen tarvitaan
2 maissikananrintaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl kuivattua rakuunaa
1 tl kuivattua laventelia, ei välttämätön
8 herkkusientä
1 rkl voita
1 dl kermaa
1 dl vettä
1 dl kuivaa valkoviniä
1 rkl kanafondia
suolaa
mustapippuria

Poista maissikananrinnoista nahka ja näkyvä rasva. Kuivaa ne talouspaperilla. Leikkaa herkkusienet lohkoiksi. Silppua sipuli ja leikkaa valkosipulit ohuiksi viipaleiksi.

Laita kuumaan pataan voi ja ruskista kananrinnat kevyesti ja siirrä syrjään. Laita pataan sipuli ja valkosipuli ja kuullota niitä hetki, lisää kana ja mausta rakuunalla, laventelilla, suolalla ja mustapippurilla. Lisää herkkusienet, lämmin vesi, valkoviini ja kanafondi.

Hauduta 175-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Nosta kypsät kananrinnat pois padasta, laita pata keittolevylle ja keitä lientä kokoon. Lisää kerma, anna kastikkeen kiehahtaa ja lisää lopuksi kananrinnat kastikkeeseen. Tarjoa basmatiriisin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti