tiistai 13. toukokuuta 2014

Munakoiso-antipasto Milanosta


Tällä ohjeella valmistat munakoisosta maukkaan antipaston, johon viehättävää makua tuovat yrtit ja juustot. Valmistin tämän viime kesänä Milanossa nauttimani aterian muistikuvien perusteella. Juoksimme Navigli -alueella sadetta pitämään kanavan varren pieneen ravintolaan, jossa maistelimme erilaisia antipastoja.











Jos tarjoat tämän itsenäisenä alkuruokana, riittää tästä annoksesta neljälle.
1 munakoiso
2  mozzarellapalloa
1 1/2 dl parmesaania raastettuna
oliiviöljyä
oreganoa
basilikaa
suolaa
mustapippuria
persiljaa silputtuna koristeluun

Viipaloi munakoiso pituussunnassa puolen sentin viipaleiksi. Aseta viipaleet vierekkäin uunipelille leivinpaperin päälle ja sivele ne oliiviöljyllä. Ripota päälle suolaa ja kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia kunnes viipaleet ovat pehmeitä. Mausta mustapippurilla ja ripota viipaleiden päälle hienonnetut yrtit, mozzarellaa ja viimeiseksi parmesaaniraastetta. Peitä foliolla ja kypsennä uunissa noin 20 minuuttia. Ota folio pois ja kypsennä vielä muutama minuutti, jotta munakoisoviipaleet saavat vähän väriä. Koristele annos persiljasilpulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti