torstai 29. toukokuuta 2014

Tonnikala tagliatelle



Inspiraation tähän annokseen sain Italiasta. Sirmionessa nautin ihanaa seafood-pastaa, jossa tonnikala oli mukana kypsentämättömänä. Tein tätä mukaillen oman versioni, johon tulee kirsikkatomaatteja, kevätsipulia, basilikaa ja limemehua. Tonnikala marinoidaan nopeasti limemehussa. Tämä valmistustapa edellyttää, että käytettävä kala on tosi tuoretta. Voit varmistaa sen pyytämällä kalatiskiltä tonnikalaa, josta voi valmistaa sushia.


Joitain tonnikalalajeja kalastetaan liikaa, ja tietyt pyyntimenetelmät ovat haitallisia. Ostankin tonnikalaa sen vuoksi harkiten. Valmistin ostamastani 400 gramman palasta aiemmin tonnikalaa ja mangoa, ja loppuosa kalasta tulee vielä kolmenteen ruokaan eli paellaan. Varsin riittoisa herkku siis!


Kahden ruokalijan pastaan tarvitset
200 gr tagliatelle-pastaa
100 gr tuoretta tonnikalaa
6 kirsikkatomaattia
kevätsipulia
basilikaa
1-2 limeä
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
chiliä
1 rkl parmesaaniraastetta
1 valkosipulinkynsi, mieluiten savustettu

Marinoi tonnikala puristamalla sen päälle puolen limen mehu ja lisäämällä ripaus suolaa ja silputtua basilikaa. Anna marinoitua sen aikaa, kun valmistat muun osan annoksesta. Laita paistinpannuun 1rkl oliiviöljyä, silputtua basilikaa ja kirsikkatomaatit. Kypsennä miedolla lämmöllä 3 minuuttia.

Keitä pasta runsaasti suolatussa vedessä ohjeen mukaan al dente -kypsäksi. Siivilöi ja siirrä takaisin kattilaan. Lisää 1 rkl oliiviöljyä, 1 rkl limemehua, 1 raastettu valkosipulin kynsi, ripaus hienonnettua cliliä ja 1 rkl raastettua parmesaania. Sekoita.

Tarjoile syvältä lautaselta. Pilko tonnikala sentin kuutioiksi. Aseta pasta lautaselle ja sen päälle tonnikalakuutiot ja päällimmäiseksi kirsikkatomaatit. Koristele hienonnetulla kevätsipulilla ja basilikalla. Purista päälle limemehua ja pirskottele oliiviöljyä. Rouhi päälle mustapippuria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti