lauantai 31. toukokuuta 2014

Kolme löytöä TukholmastaTukholman matkalla löysin muutaman tarpeellisen välineen keittiööni. Olen etsinyt Helsingistä bambuista höyrystintä loppuun käytämäni tilalle. Niissä jotka olen löytänyt, bambuosat on liitetty yhteen metalliniiteillä. En halua ottaa sitä riskiä, että metalli aiheuttaa maku- tai terveyshaittoja. Ilahduinkin, kun Tukholmassa etnisessä liikkeessä oli myynnissä tämä bambuhöyrystin, jossa osat on punottu yhteen bambulla. Tämä on tarpeellinen väline muun muassa aasialaisten ruokien valmistamisessa.

Toinen löytöni on annosvuoat, joissa voi valmistaa uunissa vanukkaita ja erilaisia suolaisia ruokia. Nämä ranskalaiset vuoat kuten muutkin ostokseni olivat Tukholmassa halvempia kuin Helsingissä myytävät.  

Viimeisin ostoksistani oli hampurilaispihvin puristin. Tällä vempaimella saa syntymään siistin pyöreän litteän hampurilaispihvin. Bonuksena saa pihvien kummallekin puolelle painaumat, joiden ansiosta paistettaessa pihviin tulee kauniit ruskistusraidat. Olen käyttänyt tätä jo kertaalleen, ja sen ansiosta pihveistä tulee täsmälleen samankokoiset ja siistit. Onko tämä sitten turhake vai tarpeellinen, jokainen päättäköön itse! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti