tiistai 6. toukokuuta 2014

Vasikan entrecôte korvasienimuhennoksellaIlahduin kun huomasin kaupassa pieniä ja sieviä vasikan entrecôte-pihvejä. Innostuin tästä raaka-aineesta jota ei kovin usein ole tarjolla. Kevät on korvasieniaikaa, joten päätinkin tarjota entrecôtet korvasienimuhennoksen ja parmesaanilla terästetyn tagliatelle-pastan kanssa. Korvasienten käyttöä ei kannata aristella. Sienten esikäsittely on suoraviivaista, kun seuraa alla olevaa ohjetta. 


Korvasienimuhennos


2 dl korvasieniä
1 rkl voita
1 rkl vehnäjauhoja
2 rkl silputtua sipulia
suolaa
mustapippuria
1 1/2 - 2 dl kermaa

Korvasienet on ennen käyttöä keitettävä kahteen kertaan runsaassa vedessä (1 osa sieniä ja 3 osaa vettä) vähintään viisi minuuttia ja huuhdeltava hyvin molempien keittokertojen jälkeen runsaassa vedessä. Huolehdi tuuletuksesta keittämisen aikana. Korvasienten keittovettä ei saa käyttää ruoanvalmistukseen.
Vastaava ohje löytyy löytyy Eviran sivuilta.

Pilko korvasienet parin sentin paloiksi. Laita voi paistinpannuun ja kuullota siinä sipuli. Lisää korvasienet, sekoita. Lisää vehnäjauhot ja sekoita huolellisesti. Lisää kerma ja anna kypsyä miedolla lämmöllä kymmenen minuuttia kunnes seos on kunnolla saostunut. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Tagliatelle pasta


160 gr tagliatelle pastaa
suolaa
1/2 dl parmesaania raastettuna
oliiviöljyä

Keitä pasta ohjeen mukaan runsaalla suolalla maustetussa vedessä. Lisää valutettuun pastaan raastettua parmesaania ja sekoita. Lisää ripaus oliiviöljyä.

Vasikan entrecôte


2 kpl vasikan entrecote-pihvejä
2 tuoretta salvian lehteä
1 rkl oliiviöljyä
voita
suolaa
mustapippuria

Laita lautaselle 1 rkl oliiviöljyä ja lisää siihen 2 hienoksi silputtua salvianlehteä. Lisää entrecôtet ja sivele ne kauttaaltaan salviaöljyllä ja anna marinoitua huoneen lämmössä 15 minuuttia. Pyyhi salviat lihojen pinnalta. Laita paistinpannulle voita ja paista pihvejä keskilämmöllä noin 3 minuuttia kummaltakin puolelta kunnes pinta on saanut kauniisti väriä. Paistoaika riippuu pihvien koosta. Kääri lihat folion on sisälle ja anna niiden vetäytyä 5 - 10 minuuttia. Mausta ennen tarjoilua suolalla ja mustapippurilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti