sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Grillatut kasvikset ja halloumi


Kesään kuuluu grillaaminen. Kaupunkiasunnon keittiössä saman voi kätevästi toteuttaa pariloimalla. Tämän grillilautasen piti olla meidän alkuruokamme, mutta siitä tulikin sen verran runsas, ettei pääruokaa enää kaivattu!


Pariloitavaksi valitsin halloumi-juustoa, maissia, herkkusieniä, kirsikkatomaatteja, suippopaprikoita, sitruunan ja mansikoita. Mansikat saattavat kuulostaa yllättävältä tässä seurassa, mutta ne toimivat hienosti halloumin kanssa. Halloumi kannattaa grillauksen jälkeen maustaa vaikkapa chilillä, timjamilla ja oliiviöljyllä. Mansikoihin puolestaan sopii musta- ja viherpippuri. Grillatun maissin päälle laitan voita, jonka olen maustanut sitruunamehulla ja suolalla. Nam!


Kahden hengen annokseen tarvitaan
150 gr halloumijuustoa
1 esikypsennetty maissintähkä
2 pientä punaista suippopaprikaa
1 oksa kirsikkatomaatteja
4 herkkusientä
6 mansikkaa
puolikas siruuna
timjamia
punaista chiliä
oliiviöljyä
voita

Huuhtelee halloumi-juusto kylmällä vedellä, kuivaa ja viipaloi sentin paksuisiksi viipaleiksi. Leikkaa maissintähkä paloiksi. Viipaloi suippopaprika ja halkaise herkkusienet. Lohko mansikat ja mausta ne musta- ja viherpippurilla.

Grillaa halloumiviipaleet, siirrä syrjään ja sivele niiden päälle oliiviljyä, pieneksi silputtua chiliä ja hieman timjamia. Grillaa muut ainekset. Mausta oliiviöljyllä grillatut suippopaprikat sekä tomaatit. Grillattu maissiin sopii voi. Mausta voi sitruunamehulla ja ripauksella suolaa ja lisää se maissintähkien päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti