lauantai 10. toukokuuta 2014

Kampasimpukka-carpaccioKäväisin tänään muotimyyjäisissä ja ostin sieltä valloittavan shopperin. Tämä oranssinvärinen ihanuus on 2ORPLUS by YAT -brändin käsialaa. YAT on muuten ainoana suomalaisena brändinä mukana elokuussa Kööpenhaminan muotiviikolla. Hienoa nähdä, että näin laskusuhdenteenkin aikana löytyy suomalaisia muotiyrityksiä jotka menestyvät.

Lauantain alkuruoaksi valmistin kampasimpukka-carpaccion. Olen usein maistanut sitä ravintoloissa, mutta tänään valmistin sitä ensi kertaa kotona. Tämä ohje kunnioittaa tuota herkkää raaka-ainetta: kampasimpukat pikapaistetaan ja marinoidaan ohuina siivuina basilikalla ja limellä maustetussa oliiviöljyssä. Perinteinen "ota erinomaiset raaka-aineet äläkä pilaa niitä" -menetelmä siis. Bonissimo!


Kahden hengen alkuruokaan tarvitset
6 kampasimpukkaa tuoreena tai pakasteesta sulatettuna
1/2 dl tuoretta basilikaa hienonnettuna ja pari lehteä koristeeksi
1/4 dl oliiviöljyä
1/2 limen mehu
2 limetin siivua annoksen koristeluun
suolaa
mustapippuria

Valitse muutama basilikanlehti, jotka tulevat annoksen koristeeksi. Valmista marinadi sekoittamalla monitoimikoneessa loppu basilika, oliiviöljy ja limemehu tasaiseksi seokseksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Kuivaa kampasimpukat huolellisesti talouspaperilla. Ruskista ne kummaltakin puolelta kuumalla teflon-pannulla muutaman sekunnin ajan. Kun ne ovat jäähtyneet, leikkaa ne parin millin viipaleiksi ja laita marinadiin noin 5 minuutiksi. Paista tällä välin kaksi limeviipaletta kuumalla pannulla ja nosta odottamaan.

Asettele lautaselle kampasimpukkaviipaleet, keskelle lime-viipale ja koristele basilikan lehdillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti