perjantai 2. toukokuuta 2014

Jättirapuja valkosipuliöljyssä


Jättirapuja valkosipuliöljyssä on yksi suosikkiruoistani. Siihen liittyy tarina vuosien takaa. Vaikken vielä silloin harrastanut ruoanlaittoa, olin ilmeisesti tehnyt ystäviini vaikutuksen mielipiteilläni yhteisinä ruokahetkinä. Sain nimittäin lahjaksi ruokaohjekansion, josta löytyi tällaisia ohjeita: sorsaa hopeavaunussa, rauskunsiipeä kaviaarikastikkeessa, tryffeleillä täytettyä peltopyytä, heh. Hummeria l'Americaine ohjesivu minulla edelleenkin on tallella. Jos joku ystävistäni lukee tämän, kiitän ohjeista! Tämä jättirapujen ohje on peräisin tuosta lahjakansiosta. Se on oikea seafood-fanin aarre! Ravunpyrstöt maustetaan valkosipulilla, chilillä ja savustetulla Pimentón-paprikajauheella, joiden määrää voit säätää haluamallasi tavalla. Kannattaa ehdottomasti kokeilla!


Näitä tarvitaan:
3 - 5 raakaa kuorimatonta jättikatkarapua ruokailijaa kohden
korppujauhoja
savustettua Pimentón-paprikajauhetta
suolaa
mustapippuria
chiliä hienonnettuna
valkosipulia ohuiksi siivuiksi leikattuna
oliiviöljyä
persiljaa silputtuna
sitruunalohkoja koristeluun
lisäkkeenä patonkia



Poista ravuista kuori ja halkaise ne puoliksi pääpuolelta niin että pyrstön pää pitää puolikkaat yhdessä. Poista musta suoli. Mausta savustetulla Pimento-paprikajauheella, suolalla ja mustapippurilla ja kieritä korppujauhoissa. Kuumenna paistinpannussa oliiviöljyä, kypsennä ravunpyrstöt ja nosta ne tarjoilulautasille.

Lisää pannuun öljyä, ohuiksi siivuiksi leikattu valkosipuli ja hienonnettu chili ja kypsennä hetki. Kaada kuuma kastike rapujen päälle ja koristele persiljasilpulla ja sitruunalohkolla. Tarjoa lisäkkeenä patonkia, jota on mukava dippailla kastikkeeseen.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti