tiistai 20. toukokuuta 2014

Herkullinen TukholmaTukholmassa on aina mukava vierailla. Se on ystävällinen, kaunis kaupunki. Tuttu ja turvallinen. Vaikka ravintolakulttuuri on Helsingissä kehittynyt viime vuosina hienosti, on Tukholma edelleen tasossa selvästi edellä. Päädyimme nauttimaan illallista Richeen, joka sijaitsee Birger Jarlsgatanilla kätevästi keskustassa. Pöytä piti varata hyvissä ajoin, sillä paikka on suosittu varsinkin paikallisten keskuudessa. 
Alkuruoaksi nautittiin vasikan carpacciota tonnikalan ja kapristen kanssa. Uskomattoman herkullinen annos, jossa oli perinteisen Vitello Tonnaton raaka-aineet, mutta modernina versiona. Sekä carpaccio että marmeladipaloilta näyttävä tonnikala olivat sananmukaisesti suussa sulavia. Tämän annoksen haluan valmistaa omassa keittiössäni!
Toinen alkuruoistamme oli ankanmaksapateeta keväisten vihannesten kanssa. Annos oli tavattoman kaunis, ja maistui juuri yhtä hyvältä kuin näytti.
Pääruokana tarjottu Bouillabaisse oli myös modernisoitu versio, jossa seafood ja vihannekset tuotiin lautasella, johon keittoliemi kaadettiin päälle vasta pöydässä. Ruokailuvälineinä oli lusikan lisäksi veitsi ja haarukka, joita tarvittiinkin sillä seafood oli tarjoilla suurina paloina. Ruoassa oli hienoja makuja, mutta ne jäivät annoksessa irrallisiksi. Tästäkin annoksesta jäi kuitenkin positiivinen muisto, sillä sekin antoi uusia ideoita oman ruoanlaittoon. Mustekala, kalat, parsa ja retiisit oli kaikki valmistettu hienosti.
Toinen pääruoistamme oli turskaa parsan, graafilohen ja mädin kanssa. Annos ei jättänyt toivomisen varaa. Turska on hieno kala, joka oli päässyt hyvään seuraan. Kastike oli unelmaista ja raaka-aineiden maut toimivat hienosti yhteen. 
Jälkiruoaksi nautittiin Tukholmalaista iltaelämää, tyylikkäitä baareja, iloisia ihmisiä. Jag kommer tillbaka!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti