sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Gratinoitu parsakaali



Parsakaali ja mielipiteitä. Jotkut inhoavat sitä, toiset pitävät siitä, osa syö sitä koska se on terveellistä. Itse pidän parsakaalista ja sen maku on herkullinen vaikkapa tässä yksinkertaisessa ruoassa, jossa parsakaali yhdistetään parmesan- ja Gruyere-juustoihin. Tuloksena syntyy erinomainen alkuruoka tai lisäke, ja oikea parsakaalikammoisten käännytysherkku!


Kahden ruokailijan alkuruokaan tai lisäkkeeseen tarvitaan:
1 parsakaali
1/2 dl parmesan-juustoa raastettuna
1/2 dl Gruyére-juustoa raastettuna
1 1/2 dl kermaa 
suolaa
voita uunivuoan voiteluun

Huuhtele parsakaali. Leikkaa parsakaalin kukinnot lohkoiksi ja varret suikaleiksi. Höyrytä parsakaalinpaloja kakden minuutin ajan ja siirrä ne voilla voideltuun sopivan kokoiseen uunivuokaan. Ripottele päälle hyppysellinen suolaa, lisää kerma ja juustoraasteet. Paista 225-asteisessa uunissa 15 - 20 minuuttia kunnes ruoka on kevyesti ruskistunut pinnalta.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti