sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Pinaattimunakas


Kiireetön sunnuntaiaamu on mukava aloittaa makuaistit herättelevällä aamiaisella. Pinaatti ja lohi on klassinen yhdistelmä, joka maistuu myös aamulla. Pinaattimunakas, kylmäsavulohi ja paistettu tomaatti muodostavat herkullisen ja terveellisen aamiaisen.


Kahden ruokailijan munakas:
4 kananmunaa
suolaa
rouhaisu mustapippuria
2 rkl voita
runsas kourallinen pinaattia

Lisäkkeet:
kylmäsavulohta
tomaatteja
basilikaa
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä

Halkaise tomaatit, mausta ripauksella suolaa ja lisää puolikkaiden päälle basilikan lehti. Laita kuumalle pannulle oliiviöljyä ja laita tomaatinpuolikkaat leikattu puoli alaspäin kannen alle kypysymään miedolla lämmöllä. Koristele kypsyneet tomaatit basikanlehdellä.

Huuhtele pinaatti ja leikkaa se viipaleiksi. Laita pannulle nokare voita ja kypsytä pinaattia keskilämmöllä 20 sekuntia, siirrä syrjään ja mausta suolalla ja valkopippurilla.

Laita kuumalle teflonpannulle ruokalusikallinen voita. Vatkaa kananmunat, suola ja mustapippuri kunnes keltuaiset ja valkuaiset ovat sekoittuneet. Kaada munakasmassa kuumalle pannulle. Kallistele pannua niin että munakasmassa hyytyy tasaisesti. Lisää pinaatti munakasmassan keskelle ja käännä munakas lastalla kaksinkerroin. Siirrä lautaselle ja tarjoa kylmäsavulohen ja paistetun tomaatin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti