maanantai 6. lokakuuta 2014

Modernia intialaista



Ehkä parasta Lontoon ravintolamaailmassa on eri maiden keittiöiden loistelias tarjonta. Halusin mahduttaa viikonloppuun illallisen intialaisessa ravintolassa. Cinnamon Club on Lontoon tunnetuin intialainen ravintola. Ravintola sijaitsee Old Westminster Libraryssa, mikä antaa paikalle persoonalliset ja tyylikkäät puitteet.




Ruoka valmistetaan perinteisten intialaisten menetelmien mukaan, mutta käyttäen myös eurooppalaisia raaka-aineita. Illalliseemme kuuluikin esimerkiksi täytetty kesäkurpitsan kukka, kampasimpukoita, carpacciota skotlantilaisesta lohesta ja jättirapuja. Ruoissa maistuivat miellyttävällä tavalla intilalaiset mausteet. Ruoka oli sielukkaampaa ja hienostuneempaa kuin suomalaisten intialaispaikkojen tarjonta. Vai mitä pidätte näistä:



Friteerattu kesäkurpitsan kukka, mustia kuminansiemeniä, tamarindilla glaseeratut vihannekset 



Pannulla ruskitetut skotlantilaiset kuningaskampasimpukat, kukkakaali-sumakki-couscous



Graavilohi-carpaccio, Devonin rapua, salaatti poltetusta chilistä, tamarind-hilloa



Tandoori Spencer-lahden villeistä jättiravuista, malai-currykastike, kuivatuilla ravuilla maustettu riisi



Tässä tulikin mukavasti uusia ideoita kotikeittiöön, heh!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti