tiistai 21. lokakuuta 2014

Minikurpitsa-tagliatelle



Ystäväni ei erityisesti pidä kurpitsasta. Onnistuin kuitenkin salakuljettamaan kotiin muutaman minikurpitsan ja valmistin niistä italialaisen kurpitsapastan. Lempeän makuinen pasta sai kehuja ja raivaa tietä tuleville kurpitsaherkuille!


Kahteen annokseen tarvitaan
4 minikurpitsaa
1 rkl shalottisipulia viipaloituna
voita
oliiviöljyä
parmesaania raastettuna
tuoretta basilikaa hienonnettuna
mustapippuria
suolaa




Viipaloi 2 minikurpitsaa ohuiksi viipaleiksi. Laita paistinpannulle voita ja oliiviöljyä. Paista kurpitsa- ja shalottisipuliviipaleita keskilämmöllä niin että ne kypsyvät mutta säilyvät rapsakoina. Laita vesi kiehumaan ja mausta se suolalla. Laita kaksi minikurpitsaa kiehuvaan veteen, anna kypsyä 3 minuuttia ja nosta pois.

Laita pasta veteen ja keitä ohjeen mukaan al dente -kypsäksi. Valuta vesi pastasta, lisää kattilaan ruokalusikallinen voita ja sekoita. Kaada pasta pannulle kesikurpitsan joukkoon ja sekoita. Annostele pasta lautasille ja lisää lisää keittämäsi kesäkurpitsat viipaloituna pastan päälle. Lisää parmesan-raaste, loraus oliiviöljyä, rouhaisu mustapippuria ja koristele basilikalla.



1 kommentti: