perjantai 3. lokakuuta 2014

Dim Sum dinner
Good old England! Lontoon viikonloppu käynnistyi illallisella ihanassa Hakkasanissa. Modernilla otteella laadukasta kiinalaista ruokaa tarjoileva paikka on noussut yhdeksi suosikikseni, ja ensimmäisen illan pöytävarauksemme olikin tehty tuohon kiinalaisen ruoan mekkaan. Ravintolaan saapuminen saattaisi hämmentää ensikertalaista: se sijaitsee hämärän pikkukujan perällä. Ravintolan ulkopuolelle parkkeeratut kalliit autot kuljettajineen ja ovea vartioivat harteikkaat turvamiehet tummissa puvuissaan kertovat, että olemme oikeassa paikassa.
Kerrottuamme nimemme jo kahdessa eri tarkistuspisteessä saavumme maanalaiseen tyylikkäästi sisustettuun ravintolasaliin, joka on viimeistä sijaa myöten täynnä. Musiikki ja vilkas puheensorina saattelee meitä, kun tarjoilija ohjaa meidät ensin paikan tyylikkääseen baariin. Pyydän baarimikkoa suosittelemaan minulle jotain hyvää alkudrinkkiä, ja saan oman pienen kannun jossa drinkkini on. Juomassa on sakea, prosecco-kuovuviiniä, valkoista martiinia sekä koristeena ja makua tuomaan kurkun siivuja ja sitruunan kuorta. Elegantissa juomassa maistui sake ja se oli ihana aloitus illalliselle. Tummalla kivellä paneloidussa baarissa on mukava virittäytyä illalliseen.
Illiseksi valitsimme maisteluannosten listalta Dim Sum platterin, ankkarullia, salt and pepper -mustekalaa ja uppopaistettua pehmeäkuorista rapua. Dim Sumit ovat parhaita saamiani ihanine kastikkeineen. Suussa sulavat ankkarullat ovat rapeita ja meheviä. Herkullinen pehmeäkuorinen rapu kypsennetty kevyesti paneroituna. Ankkarullien valmistamista haluan ehdottomasti kokeille kotikeittiössäni. Myös alkudrinkkini resepti tulee mukanani Suomeen, sitä on ehdottomasti tehtävä! Hakkasan on ravintola, jossa illallisesta tulee viihdyttävä sosiaalinen kokemus. Paikan musiikki voisi soida klubissa ja kaikki yksityiskohdat sisustuksessa ja henkilökunnan asuissa ovat loppuun asti mietittyjä. Tällaista paikkaa kaipaa myös Helsinkiin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti