keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Sahramirisotto




Sahramilla maustettu risotto on yleellinen ja vähäkalorinen. Se sopii mainiosti kala- ja äyriäisruokien lisäkkeeksi. Sahromirisotto on olemukseltaan silkkinen ja kermainen, ja sen lämpimän keltainen väri ilahduttaa näin kaamoksen keskellä. Sahramin voi haluttaessa korvata kurkumalla. Kuvassa näkyvän lohivartaan resepti löytyy täältä


Neljän ruokailijan annokseen tarvitaan
30 gr voita
1 shalottisipuli hienonnettuna
ripaus sahramia
2 dl risottoriisiä, mieluiten Arborio-riisiä
suolaa
valkopippuria
½ sitruunan mehu
0,6 litraa kuumaa kalalientä
2 rkl parmesaania raastettuna

Kuullota voissa hienonnettua sipulia kunnes se on läpikuultavaa. Lisää sahrami, riisi, suola, valkopippuri sekä sitruunamehu ja sekoita. Lisää kauhallinen kuumaa kalalientä, sekoita ja anna liemen imeytyä riisiin, lisää taas kuumaa kalalientä ja sekoita. Jatka kalaliemen lisäämistä kunnes riisi on pehmeää ja siinä on edelleen purutuntumaa (aldente-kypsyys). Riisin tulee valmiina olla koostumukseltaan hieman kermainen. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Lisää lopuksi parmesaaniraaste.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti