maanantai 5. lokakuuta 2020

Samettinen suppilovahverokeitto


Fine dining -ravintoloissa olen nauttinut sienikeittoa, joka on hurmannut sekä maulla että samettisella koostumuksella. Kiitos ihanan naapurini sain viikonloppuna tuoreita suppilovahveroita, ja päätin vihdoin kokeilla fine dining -sienikeiton valmistamista. Keitto onnistuikin hienosti, maussa oli syvyyttä ja rakenne oli samettisen kuohkea. Kanaliemi tuo makuun syvyyttä, valkoviini hapokkuutta, hunaja makeutta ja tryffeliöljy ripauksen ylellisyyttä.




Kahteen annokseen tarvitaan
150 g tuoreita suppilovahveroita tai 20 g kuivattuja
3 rkl voita
2 shalottisipulia hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
2 dl vettä
1 rkl kanafondia
0,5 dl kuivaa valkoviiniä
1 dl kermaa
2 rkl tryffeliöljyä
1 rkl hunajaa
suolaa
mustapippuria
2 siivua parmankinkkua tai pekonia rapeaksi paahdettuna keiton päälle
muutama timjamin verso ja salaattiorvokin kukkia koristeeksi






Jos käytät kuivattuja sieniä, liota niitä vedessä pari tuntia ja purista kuivaksi. Pilko sienet.

Laita pannulle hyvin pieni määrä voita ja lämmitä sieniä keskilämmöllä, jolloin neste haihtuu. Lisää 2 rkl voita, shalottisipuli, valkosipuli ja timjami, kuullota matalalla lämmöllä viitisen minuuttia. Lisää vesi, kanafondi ja valkoviini ja kypsennä keskilämmöllä 15 minuuttia. Siirrä seos tehosekoittimeen ja työstä samettisen pehmeäksi. Palauta seos pannulle, lisää kerma, loppu voi, 1 rkl tryffeliöljyä, suolaa ja mustapippuria. Tarkista maku, lisää hunajaa sekä mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla.

Siirrä keitto tarjoilulautasille ja koristele parmankinkun (tai pekonin) murusilla, lopulla tryffeliöljyllä, timjaminversoilla ja salaattiorvokin kukilla. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti