torstai 22. lokakuuta 2020

Mausteinen kurpitsakeitto




Syksy on kurpitsa-aikaa. Viileneviin iltoihin voi tuoda lämpöä myskikurpitsasta valmistetulla mausteiselle kurpitsakeitolla. Kuohkean pehmeään keittoon tuovat mukavaa mausteisuutta chili, inkivääri ja curry. 


Kahteen annokseen tarvitaan
1 myskikurpitsa kuorittuna, siemenet poistettuna ja paloiteltuna
mustapippuria
suolaa
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl voita
1/2 makea sipuli hienonnettuna
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
1/4 chili siemenet poistettuna ja hienonnettuna
1,5 rkl kanafondia
3 dl vettä lämmitettynä
2 laakerinlehteä
1/2 rkl inkivääriä raastettuna
1/2 tl currya
kurpitsansiemeniä paahdettuna keiton päälle
yrttejä (esimerkiksi korianteri, lipstikka, thai-basilika) koristeluun




Laita myskikurpitsan palat leivinpaperin kanssa uunipellille, mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla ja pirskottele päälle oliiviöljyä. Paista 200 asteisessa uunissa 25 minuuttia.




Laita suurelle pannulle 1 rkl oliiviöljyä ja 1 rkl voita ja kuullota siinä keskilämmöllä sipuli, valkosipuli ja chili. Lisää uunista otettu kurpitsa, laakerinlehdet, inkivääri, curry, vesi ja kanafondi ja anna kypsyä 10 - 15 minuuttia kunnes seos alkaa muuttua sakeammaksi. Poista laakerinlehdet, laita tehosekoittimeen ja työstä kuohkean pehmeäksi. Paahda kurpitsansiemeniä kuivalla pannulla. Annostele keitto lautasille, ripottele päälle kurpitsansiemeniä, koristele yrteillä ja pirskottele päälle 1 rkl oliiviöljyä.





2 kommenttia:

  1. Tätä täytyy kokeilla. Myskikurpitsa on ihanaa 🙂

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kannattaa kokeilla, tästä tuli mun suosikki 🙂

      Poista