Lampaan tai karitsan sisäfile on pikaruokaa. Fileet kypsyvät pannulla muutamassa minuutissa. Slow foodia ne ovat siinä mielessä, että marinointiin kannattaa varata vähintään pari tuntia, mutta liha saa mielellään maustua yön yli. Maustan fileet valkosipulilla ja klassisilla yrteillä: basilikalla, timjamilla ja rosmariinilla. Laitan mukaan myös korianteria. Pehmeän ja suussasulavan fileen kumppaniksi sopivat rapsakoiksi paistetut valkosipuliperunat.
Jos kaipaat lisää ideoita lammasruokiin, käy katsomassa Blond Kitchenin kymmenen parasta lammasreseptiä!
Lampaan sisäfileitä
basilikaa
timjamia
rosmariinia
haluttaessa myös korianteria
valkosipulia
oliiviöljyä
mustapippuria
suolaa
Silppua basilika, timjami, rosmariini sekä haluttaessa myös korianteri. Viipaloi valkosipuli ohuiksi viipaleiksi. Laita ne kulhoon (tai pussiin) oliiviöljyn kanssa. Puhdista lampaan sisäfileet rasvasta ja kalvoista, ja laita marinadiin ainakin kahdeksi tunniksi.
Pyyhi marinadi pois fileiden pinnasta ja kypsennä ne kuumalla pannulla noin 2-3 minuuttia per puoli. Ota pois pannulta, mausta suolalla ja mustapippurilla ja anna levätä 5 minuuttia. Viipaloi, koristele tuoreilla yrteillä ja tarjoa esimerkiksi valkosipuliperunoiden kanssa.
Valkosipuliperunat
yleisperunaa, joka ei ole liian jauhoista
valkosipulia
voita
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
timjamia
Viipaloi perunat ja paista pannulla voi-oliiviöljyseoksessa. Lisää loppuvaiheessa ohueksi viipaloitu valkosipuli ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Koristele silputulla tuoreella timjamilla.
Lammas on yksi suosikeistani, tätä voisin kokeilla!
VastaaPoistaKiva kuulla! Tässä toinen lammasohje joka voisi kiinnostaa sinua: http://blondkitchen.blogspot.fi/2014/02/lampaankare-uunijuureksilla.html
VastaaPoistaTätä kokeillaan pääsiäisenä. Ihana resepti !
VastaaPoistaKiitos paljon! :)
VastaaPoistaErittäin hyvä resepti näin pääsiäisen alla :)
VastaaPoistaKiitos, tämä ilahduttaa! Hyvää pääsiäistä! :)
VastaaPoistatein tätä viikonloppuna ja tuli kiitokset kumppaniltakin :)
VastaaPoistaHieno juttu!
Poista