perjantai 7. maaliskuuta 2014

Thaimaalainen seafood-keitto


Thaimaassa ihastuin paikalliseen keittoon, johon tulee kookosmaitoa, kalakastiketta, korianteria ja kanalientä. Tämä on monikäyttöinen keittopohja, johon voi laittaa fiiliksen mukaan jättikatkaravun pyrstöjä, tiikerirapuja, isoja katkarapuja, ruodotonta lohta tai ahventa. Onnistuin ihmeekseni saamaan Hietaniemen kauppahallista langustiineja, joten valmistin keiton tällä kertaa niistä. Jos olet kanakeiton ystävä, kannattaa katsoa thaimaalaisen kanakeiton ohje.



Kolmen hengen annokseen tarvitaan
200 gr kuorittuja jättikatkaravun pyrstöjä tai tiikeriravun pyrstöjä tai isoja kuorittuja katkarapuja tai ruodotonta lohta tai ahventa, tai 6 langustiinia
0,5 l kanalientä kanafondista
2 dl kookosmaitoa
8 herkkusientä viipaloituina
2 - 3 sentin pala tuoretta inkivääriä pilkottuna
2 sitruunaruohoa pilkottuna
2 punaista chiliä viipaloituina
1 kevätsipuli tikkumaisiksi suikaleiksi leikattuna
2 tl limestä puristettua mehua (sitruunamehukin käy)
3 tl kalakastiketta
korianteria




Valmistele valitsemasi ravut kuorimalla ne ja poistamalla niistä suoli. Jos käytät langustiineja, irrota pyrstöliha ja poista suoli. Irrota sakset, ne laitetaan keittoon tuomaan makua ja koristeeksi. Jos käytät lohta tai ahventa, kuutioi ruodoton kala.

Pilko ja viipaloi keiton ainekset valmiiksi. Laita vesi kiehumaan ja lisää kanafondi. Lisää kiehuvaan veteen inkivääri, sitruunaruoko ja osa korianterista. Keitä keskilämmöllä 15 minuuttia. Lisää herkkusienet ja chilit ja keitä vielä 3 minuuttia. Lisää limen mehu, kalakastike ja langustiinin kuoritut pyrstöt ja sakset. Anna keiton kiehua 2-3 jos käyttämäsi ravunpyrstöt ovat raakoja, 1 minuutti jos käytät keitettyjä pyrstöjä. Lisää kookosmaito. Tarkista, että maku on kohdallaan. Jos maku kaipaa lisää suolaa, lisää kalakastiketta. Lisää keittoon silputtua korianteria ja kevätsipulin suikaleet.


2 kommenttia:

  1. Ihanan raikkaan näköinen keitto! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos, kannattaa kokeilla! Pidän tuosta keittopohjasta ja olen lisäillyt siihen äyriäisiä tai kalaa.

      Poista