lauantai 1. maaliskuuta 2014

Lohi-avokadopasta



Viime Tukholman matkalla nautin lounaaksi lohivartaita, jotka tarjottiin avokado-kastikkeen kanssa. Ihastuin tähän yhdistelmään. Lohi ja avokado eivät välttämättä heti tule mieleen makuina, jotka sopisivat yhteen, mutta tuo kombo todistetusti toimii! Tämä innosti minut kehittämään pastan, jossa nuo samat ihanat raaka-aineet kohtaavat. Näin syntyi tämä moderni, herkullinen ja kaunis ruoka. 


Tämä ohje on kahdelle ruokailijalle. Lohen valmistukseen tarvitaan:
200 gr lohta
1 rkl oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua
1 valkosipulinkynsi puristettuna

Leikkaa lohi kahden-kolmen sentin kuutioiksi. Lisää öljy, sitruunamehu ja valkosipulimurska lohipaloihin ja sekoita. Paista 230-asteisessa uunissa 4-6 minuuttia.




Kastike ja pasta

2 hengen annos tagliatelle-pastaa
1 avokado
1 rkl ruohosipulia hienonnettuna
0,5 dl dl smetanaa
1 rkl sitruunamehua
1 puristettu valkosipulinkynsi
mustapippuria
suolaa

Muhenna avokado ja lisää siihen smetana, sitruunamehu, valkosipulimurska, hienonnettu ruohosipuli, mustapippuri ja suola. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa pippuria ja suolaa.

Olen huomannut, että kun avatun avokadon antaa olla astiassa avokadon siemenen kanssa, avokado säilyttää kauniin värinsä eikä tummu.

Keitä tagliatellepasta ohjeen mukaan suolatussa vedessä. Sekoita kastike valutettuun pastaan. Annostele pasta tarjoilulautasille ja lisää päälle lohipalat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti