keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Canelloni & Candles




Pasta on kaikkien lohturuokien äiti. Kun työpäivän jälkeen tekee mieli rentoutua ja nauttia yksinkertaisen herkullinen, lämmittävä ateria hyvässä seurassa kynttilöiden tunnelmallisessa valossa, mikä olisi parempi valinta kuin pasta? Maaliskuun ankea sää inspiroi minut valmistamaan canelloneja. Tähän saattoi osaltaan myös vaikuttaa jääkaapista löytynyt tuorepastapakkaus, jonka parasta ennen -päivä oli tänään. Muuten hyvä mutta jauheliha uupuu - ei muuta kuin kipaisemaan lähikauppaan hakemaan paistijauhelihaa!


Canellonit ovat rullalle käärittyjä lasagnelevyjä, joiden sisällä on yrtein maustettua jauheliha-vihanneskastiketta. Olen itse alkanut pitää siitä enemmän kuin lasagnesta. Vihannekset ja yrtit antavat maulle enemmän luonnetta. Se on myös kevyempi ruoka kuin perinteinen lasagne.


Neljän hengen annokseen tarvitaan:
1 pakkaus tuorelasagnelevyjä
1 purkki tomaattimurskaa
1 sipuli pieneksi silputtuna
1 porkkana kuorittuna ja pieneksi silputtuna
pieni varsiselleri viipaloituna
2 dl gruyere-juustoa raastettuna (tai parmesania)
1 valkosipulin kynsi
1 tl rosmariinia
basilikaa
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä

Kuullota kattilassa tilkassa oliiviöljyä sipuli, porkkana, varsiselleri ja valkosipuli. Lisää tomaattimurska, ripaus suolaa, mustapippuria ja anna hautua keskilämmöllä 10 - 15 minuuttia.

Laita kuumalle paistinpannulle jauheliha ja hajota se paistinlastalla. Lisää rosmariini, basilika, suolaa ja pippuria ja ruskista. Kaada puolet valmistetusta kastikkeesta jauhelihan joukkoon. Lisää gruyere-juustoraaste ja ota pannu liedeltä ja anna jauhelihan jäähtyä hieman.






Voitele uunivuoka oliiviöljyllä. Kokoa canelloni: ota lasagnelevy, laita sen päälle jauhelihakastiketta ja käännä levy putkeksi siten, että jauheliha jää täytteeksi putken sisälle. Canellonin tulee olla täynnä jauhelihakastiketta. Aseta canellonit saumapuoli alaspäin vierekkäin vuokaan. Kaada loppu kastikkeesta canellonien päälle siten, että neste juuri ja juuri peittää pastan. Voit tarvittaessa huuhtoa käyttämäsi paistinpannun pienellä määrällä vettä ja kaataa sen vuokaan lisänesteeksi.

Raasta päälle reilusti gruyere-juustoraastetta siten, että se ohuelti peittää canellonit. Paista 200 asteessa uunin keskiosassa 15 minuuttia, peitä vuoka foliolla, alenna lämpö 175 asteeseen ja paista vielä 20 - 30 minuuttia. Ota folio pois ja jatka paistamista kunnes pinta on ruskistunut. Laita canolloni-annos lautaselle ja koristele silputulla basilikalla. Nauti tunnelmallisessa valaistuksessa hyvässä seurassa!

Katso muutkin Blond Kitchen -pastaherkut:

Hummerispagetti
Lohi-avokadopasta
Pinaatti-ricottapasta
Spagettia valkosipuli-oliiviöljykastikkeessa
Sitruunapasta




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti