sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Focaccia



Focaccia on reikäinen suolainen italialainen leipä. Siitä on lukemattomia eri versioita, joissa on mukana yrttejä, oliiveja, sipulia, vihanneksia tai juustoa. Pidän itse rosmariinilla maustetusta Focacciasta, joka on ihanaa juuri uunista otettuna aterian ohessa tai sellaisenaan punaviinin kanssa.



Neljälle ruokalijan leipää tarvitaan
200 gr vehnäjauhoja
1 rlk hiivaa
1,5 dl vettä
oliiviöljyä
Maldon-suolaa
rosmariinia



Liuota hiiva kädenläpöiseen veteen. Lisää 1 rkl oliiviöljy ja sekoita joukkoon jauhot. Vaivaa taikinaa ja laita se kohoamaan vedottomaan paikkaan liinan alle.

Kun taikina on noussut kaksinkertaiseksi, kaaviloi se sentin paksuiseksi. Laita uunipellille leivinpaperi, levitä sille oliiviöljyä ja siirrä taikina öljytyn alueen päälle. Tee taikinaan reikiä painamalla reilusti sormilla neljän sentin välein. Lisää leivän pinnalle 2 rkl oliiviöljyä, rosmariinin lehtiä ja ripottele päälle Maldon-suolaa. Paista 200-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia kunnes leipä on kauniin ruskea ja rapea. Tarjoa läpimänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti