torstai 20. maaliskuuta 2014

Takatalven tartar



Takatalvi. Olut työpäivän jälkeen. Tekee mieli liharuokaa. Valinta päätyy tartar-pihviin, kevyesti pintapaistettuna. Kahden hengen tartar-jauheliha maksaa 3,88. Kaiken ei tarvitse olla kallista. Annos on niin herkullinen ja niin täyteläinen, että nälkä lähtee kerralla.









Kahden hengen annokseen tarvitaan
235 gr naudan tartar-jauhelihaa
pieni shalottisipuli silputtuna
1 tl kaprista huuhdeltuna hienonnettuna
1 tl jalopenoa hienonnettuna
1/3 tl Dijon-sinappia
2 munankeltuaista
mustapippuria

Lisäke:
1 pieni punajuuri kuorittuna ja pieneksi kuutioituna
1 rkl shalottisipulia
rosmariinia
1 tl balsamiviinietikkaa
oliiviöljyä
voita

Valmista ensin lisäke. Laita pannuun oliiviöljyä ja voita. Lisää punajuurikuutiot, suola ja sipuli. Hauduta miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Lisää hienonnettu rosmariini ja balsamiviinietikkaa ja hauduta 10 minuuttia. Laita odottamaan.

Laita kulhoon hienonnettu kapris, jalopeno ja sipuli sekä Dijon-sinappi ja sekoita. Lisää tartar-jauheliha ja sekoita. Muotoile kaksi korkeaa pihviä. Pintapaista kuumalla paripannulla 30 sekuntia per puoli. Nosta lautaselle, tee pihviin pieni syvänne ja asettele päälle kananmunankeltuainen. Ripottele keltuaisen päälle suolaa. Rouhi päälle mustaapippuria. Asettele pihvin ympärille punajuurilisäke.

2 kommenttia:

  1. Joskus olut (tai hyvä omppusiideri) ja kunnon liharuoka on vaan paikallaan - ihan keskellä viikkoakin!

    Tartarin kanssa en ole hirveän hyvissä väleissä. Siis onhan se hyvää - suorastaan ranskalainen herkku ja bistroklassikko, mutta mun huonolla tuurilla myös speed ticket pahimpaan vatsa"flunssaan" ikinä. Ei naurattanut kesälomamatkalla. Mutta ehkä me vielä ystävystytään uudemma kerran :)

    ps. olutvalinta aiheutti hyväksyvää hilpeyttä Höystökeittiössä ;)

    VastaaPoista
  2. Totta, tartar-paikan valinta on tarkka juttu, onhan se herkkä raaka-aine. Stockalla onneksi myydään tartar-jauhelihaa, muusta en sitä kyllä haluaisi valmistaakaan. Saara, oikein ihanaa viikonloppua Höystäkeittiölle!

    VastaaPoista