lauantai 8. maaliskuuta 2014

SimpukkaspagettiVongole-simpukoista valmistettu spagetti on yksi suosikkipastoistani. Kun lomamatkalla näen ruokalistalla "Spaghetti alle vongole", päädyn usein valitsemaan sen. Simpukkaspagetti kuuluu italialaisten suosikkiruokiin heti pizzan ja pastan jälkeen. Ilokseni olen huomannut, että tämä ihana ruoka valmistuu kätevästi myös kotikeittiössä. Simpukoiden valmistus onnistuu, kunhan antaa niiden ensin seistä suolavedessä niin, että sisällä oleva hiekka poistuu.


Kahden hengen annokseen tarvitaan
700 gr vongole-simpukoita
150 gr spagettia
3 rkl valkoviiniä
3 rkl oliiviöljyä
valkosipulinkynsi
0,5 punainen pieni chili (voit korvata tämän muutamalla rouhaisulla valkopippuria)
1 rkl voita
1 rkl persiljaa silputtuna
suolaa
mustapippuria
Laita suureen kattilaan 4 l kylmää vettä ja 1/2 dl merisuolaa ja sekoita niin että suola liukenee. Laita simpukat veteen, jolloin ne avautuvat ja puhdistuvat sisällä olevasta hiekasta. Huomaat, että vesi muuttuu pian sameaksi. Näin simpukat huijattuina suolavedessä tuntevat olonsa kotoisaksi ja avautuvat, jolloin niiden sisällä oleva hiekkaa pääsee pois. Anna simpukoiden liota 40 minuuttia ja huuhtele ne kahteen kertaan kylmällä juoksevalla vedellä. Poista avonaiseksi jääneet simpukat.

Ota suurikokoinen kannellinen paistinpannu tai kattila ja laita siihen oliiviöljy, valkoviini, valkosipuli ja chili. Lisää simpukat, sulje kansi ja keitä kovalla lämmöllä välillä liikuttaen pannua kunnes simpukat avautuvat. Lisää voi. Jätä suljettuun pannuun tai kattilaan odottamaan. Vinkki: jos haluat annoksesta helpommin syötävän, voit poistaa kuoret simpukoista ja jättää ne muutamiin, jotka asetat annoksen päälle lopuksi.

Valmista spagetti suolalla maustetussa vedessä ohjeen mukaan. Valuta spagetti siivilässä kunnes se on kuivaa ja kumoa se simpukoiden ja liemen joukkoon ja sekoita. Lisää silputtu persiljaa ja rouhi sekaan mustapippuria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti