sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Manteliherkku Florentines



Lapsena miellyin mantelimassasta kotona tehtyihin kekseihin. Myöhemmin opin, että tämä herkku pohjautuu italialaiseen Florentines-ohjeeseen. Keksit voi valmistaa yksittäisinä, mutta olen itse havainnut käteväksi paistaa ne uunissa yhtenäisenä levynä, josta voi leikata manteliherkun halutun kokoisiksi paloiksi. Nautimme niitä iltapäivällä teen kanssa, ja ne maistuivat suloisen hyviltä!


Yhteen pellilliseen tarvitaan
1,5 dl mantelilastuja
50 gr suolatonta voita
1 dl sokeria
1 rkl vehnäjauhoja
1 tl kermaa tai 2 rkl maitoa
1 tl rusinoita pilkottuina
6 cocktail-kirsikkaa pilkottuna

Laita kaikki ainekset kattilaan ja lämmitä, kunnes voi sulaa. Laita uunipellille voipaperi. Nostele seos uunipellille ruokalusikallinen kerrallaan tasaisin välein. Seos leviää uunissa ja tuloksena syntyy yhtenäinen ohut levy. Paista 175-asteisessä uunissa 8 - 10 minuuttia. Jäähdytä. Leikkaa levy tasakokoisiksi paloiksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti