lauantai 15. maaliskuuta 2014

Salvialla maustettu vasikan fileKatsoin aikoinaan Food Club -ohjelman, jossa Michelin-tähden kokit Tommi Tuominen ja Teemu Aura valmistivat tillilihaa kypsentämällä sen kelmun sisällä lähes kiuhuvassa vedessä. Kokeilin ohjetta ja tulos oli erinomainen. Päätin soveltaa samaa menetelmää fileeseen, joka sai seurakseen salvian. Lisäkkeeksi sopii fettuccine-pasta herkkusienten kanssa. Herkkusieniä voi helposti upgradata lisäämällä niihin herkkutattia, jolloin maku on hienostunut.


Kahden ruokalijan annokseen tarvitaan
250 gr vasikanfilettä yhtenäisenä palana
160 gr fettuccine-pastaa
8 tummaa herkkusientä
pakastettuja herkkutatin paloja tai 1 rkl kuivattua herkkutattia jauheena
1 rkl tuoretta salviaa hienonnettuna
2 rkl parmesaania raastettuna
tuorekelmua
Jos lihassa on kalvoja, poista ne. Mausta filee suolalla ja mustapippurilla. Laita pannuun voita, ja ruskista pintaa kaikilta puolilta. Nosta filee pannulta. Hienonna salvia ja kieritä file siinä. Kääri filee tiukkaan tuorekelmupakettiin siten että kelmu ympäröi fileen neljään kertaan. Kieritä kelmun kumpikin pää karamellipaperityyliin, käännä kelmun päät yhteen, ja laita vielä toinen tuorekelmu koko paketin päälle kahteen kertaan. Paketin tulee olla tiivis.

Laita tilavaan kattilaan vettä kiehumaan. Kypsennä filepakettia vedessä, jonka lämpötila on juuri kiehumispisteen alapuolella. 250 gramman pala kypsyy 8 - 10 minuutissa. Kypsentämisen jälkeen fileen tulee antaa levätä paketissa 5-10 minuuttia.

Laita paistinpannulle voita, ja ruskista siinä kevyesti viipaloidut herkkusienet ja tatit. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.

Keitä pasta ohjeen mukaan al dente -kypsäksi ja valuta se. Lisää parmesaaniraaste ja sekoita. Lisää 1 rkl sulatettua voita ja sekoita. Lisää sienet ja sekoita.

Avaa filee-paketti ja pyyhi pois salvia. Viipaloi file ohuiksi viipaleiksi. Aseta pasta lautaselle keoksi ja sen päälle vasikanviipaleet ja koristele salvianlehdellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti