sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Välimeren bruschetta


Bruschetta valmistetaan tavallisesti paahdetusta leivästä, joka saa maukkaat päällykset. Tähän bruschettaan käytetään päivän vanha leipä, joka saa uuden elämän marinoituessaan välimeren mauissa. Leivässä maistuvat tomaatti, oliivi, kaprikset, valkosipuli ja yrtit. Leivän päälle voi laittaa omien mieltymysten mukaan sardiinia, artisokkaa, anjovista, savusiikaa tai lämminsavulohta. Välimeren bruschetta-leipäset tuovat veden kielelle ja sopivat tarjottavaksi alkuruoaksi, iltapalaksi tai vaikka osana brunssia.


Tällä kahden hengen ohjeella valmistuu kummallekin kolme leipäpalaa:
päivän vanhaa vaaleaa leipää, josta leikataa 6 kuoretonta kolmen sentin leipäkuutiota
3 kypsää tomaattia
1 musta oliivi pieneksi silputtuna
1 tlk kapriksia huuhdeltuna ja pieneksi silputtuna
1 rkl basilikaa pieneksi silputtuna
1 pieni valkosipulinkynsi raastettuna
0,5 dl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Päälle valintasi mukaan:
sardiinia purkista
artisokkaa purkista
savusiikaa
lämminsavulohta
anjovista

Leikkaa päivän vanhasta leivästä kolmen sentin kuutiot ilman että kuorta tulee mukaan. Halkaise tomaatit ja raasta ne kulhoon. Lisää silputtu oliivi, kaprikset, basilika, valkosipulinkynsi, suolaa, mustapippuria ja oliiviöljy. Sekoita huolellisesti. Aseta leipäkuutiot marinadiin ja kääntele niitä siinä siten, että ne imevät kastiketta. Jätä ne seokseen kelmun alle tunniksi.

Nosta leipäpalat tarjoiluastioille, asettele päälle valitsemasi päälliset: sardiinia, artisokkaa, savusiikaa tai lämminsavulohta. Koristele silputulla persiljalla, basilikalla tai ruohosipulilla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti