sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Pippuripihvi konjakki-kermakastikkeessa


Pippuripihvi on klassikko, jonka valmistamiseen monilla on oma maailman paras tapa. Minun ohjeeni clue on siinä, että pihviin hierotaan Dijon-sinappia ennen kuin se kieritellään pippurimurskassa. Tarjoan pippuripihvit yleensä konjakki-kermakastikkeessa. Konjakin upea aromi toimii hienosti pippuripihvin makuparina. Jos haluaa vaihtelua perunan popsimiseen, on juuresmosaiikki hyvä ratkaisu lisäkkeeksi.


Kahdelle ruokailijan annokseen tarvitaan:

Marinadi:
1 rkl rosepippuria
1 rkl viherpippuria
1 rkl mustapippuria
Dijon-sinappia

Paistaminen ja kastike:
voita
1,5 dl kermaa
2 rkl konjakkia
suolaa

Lisäke:
keittojuurespakkaus
oliiviöljyä
voita
suolaa

Jos valmistat ruoan ulkofileestä, kannattaa pihvien antaa marinoitua yön yli. Marinadi paitsi maustaa myös mureuttaa lihaa.

Aloita lisäkkeen valmistus pilkkomalla juurekset suupalan kokoisiksi paloiksi. Laita voita ja oliiviöljyä paistinpannuun, lisää juurekset ja kypsennä kannen alla kunnes ne ovat kypsiä eli noin 15 minuuttia. Mausta loppuvaiheessa suolalla.

Valmista pippuriseos murskaamalla morttelissa rosepippurit, viherpippurit ja mustapippurit. Hiero pihvien pintaan vähän Dijon-sinappia ja kierittele ne kauttaaltaan pippuriseoksessa. Laita pannuun voita ja kypsennä pihvit kummaltakin puolelta. Paistamisaika on noi 2-4 minuuttia per puoli riippuen pihvien paksuudesta. Mausta pihvit suolalla ja laita ne folion sisälle lepäämään siksi ajaksi kun valmistat kastikkeen.

Kaada pihvien paistamiseen käytettyyn pannuun konjakki ja anna sen kiehahtaa. Lisää kerma ja anna sen kiehahtaa. Keitä kastike kasaan. Aseta tarjoilulautaselle pihvi, kastike ja juurekset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti