maanantai 24. maaliskuuta 2014

Risotto Milanese



Risotto Milanese on ossobucon kanssa tarjottava risotto. Sille makua antavat sahrami, valkoviini, lihaliemi, sipuli sekä ossobucon luuydin. Jos luuydin raaka-aineena tuntuu pelottavalta, sen voi jättää pois. Suosittelen kokeilemaan sitä, sillä se tuo risottoon lisää täyteläisyyttä. Jos missasit edellisen postauksen ossobucon ohjeen, se löytyy täältä.


Neljään annokseen tarvitaan
300 gr avorio risottoriisiä
50 gr voita
1 pieni sipuli silputtuna
halutettaessasi vasikan tai naudan luuydinta pieneksi pilkottuna
1 dl valkoviiniä
1 l lihalientä
sahramia tai kurkumaa
40 gr raastettua parmesaania

Laita suureen kattilaan voita ja kuullota siinä sipuli ja luuydin, lisää viini ja riisi hyvin sekoittaen.
Lisää 2 rkl kiehuvaa lihalientä ja sekoita. Kun liemi on imeytynyt, lisää jälleen 2 rkl lihalientä ja sekoita, ja jatka samaan tapaan noin 20 minuuttia. Lisää lopuksi voi ja parmesaani, sekoita. Peitä kannella ja anna seistä 2 minuuttia. Riisissä pitää olla hieman purutuntumaa.

Tarjoa ossobucon lisäkkeenä. Ossobucon ohjeen löydät täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti