perjantai 14. maaliskuuta 2014

Artisokkapizza


Pizza time! Kerroin aiemmassa pizzapostauksessa onnistuneesta kokeilustani, jossa käytin paistokiveä pizzan valmistukseen. Tästä innostuneena tein samalla menetelmällä ja taikinalla uuden pizzan, tällä kertaa artisokasta ja kaapista löytyneistä juustonkannikoista. Pizza onkin siitä ihana ruoka, että siihen voi laittaa sitä mitä kaapista sattuu löytymään. Olen huomannut, että sekoittamalla monta erilaista juustoa saa herkullisen lopputuloksen.

Näillä aineksilla valmistuu pizza kolmelle.

Pizzataikina:
2 dl kädenlämpöistä vettä
1 rkl oliiviöljyä
2 tl kuivahiivaa
4 dl vehnäjauhoja

Tomaattikastike:
1 dl tomaattipyreetä
3 rkl vettä
1 rkl oliiviöljyä

Täyte:
artisokanpohjia purkista
kaapista löytyviä juustoja, tällä kertaa Präst-juustoa, parmesaania ja mozzarellaa
kuivattua oreganoa




Liota hiiva 40-asteiseen veteen. Lisää oliiviöljy. Siivilöi joukkoon jauhot ja sekoita käsin taikinaksi. Peitä liinalla ja laita kohoamaan lämpimään vedottomaan paikkaan. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, vaivaa se jauhojen kanssa.

Valmista tomaattikastike sekoittamalla kulhossa tomaattipyree, vesi ja oliiviöljy.

Kaaviloi pizzapohja ohueksi ja levitä sille tomaattikastike. Jotta taikina kohoaa reunoilta, jätä pari senttiä reunoista ilman kastiketta. Laita pizzan päälle mozzarella revittyinä paloina ja muut juustot raastettuina, lisää artisokanpohjat puolitettuina ja ripottele päälle runsaasti oreganoa. Paista pizza 240-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Lisää valmiin pizzan päälle tuoretta basilikaa.

2 kommenttia:

  1. ....Pitsaperjantai!! ;) Hyvältä näyttää! (ja varmasti myös maistui).

    Meillä on ollut pitsakiven hankinta mietinnän alla jo pidemmän aikaa. Näitten sinun postauksiesi jälkeen mun taitaa olla pakko lampsia kauppaan ostamaan moinen.

    VastaaPoista
  2. Kiitos paljon Saara, maistui kyllä hyvältä! Perinteisessä puulämmitteisessä kiviuunissa pizza paistuu kuumalla alustalla. Sähköuunissa paistokivi taitaa olla paras tapa saada samanlaiset olosuhteet pizzan paistoon. Huomasin kokeilemalla, että lämpö täytyi nostaa 240 asteeseen jotta saatiin hyvä tulos. Jos pizzaa tulee tehtyä usein niin suosittelen kyllä tuollaista kiveä.

    VastaaPoista