lauantai 22. maaliskuuta 2014

Chilli con carne, talviklassikko




Vuorossa on talviklassikko. Chilli con carne lämmittää ihanasti talvisäässä tarpomisen jälkeen. Tämä on myös lohturuokaa parhaimmillaan, varsinkin hyvässä seurassa punaviinin kanssa nautittuna. Kun haluat mukaan meksikolaisen säväyksen, lisää pieni palanen tummaa suklaata. Minulla ei sitä tällä kertaa sattunut olemaan, mutta ihanan herkullinen ja täyteläinen chilli con carne syntyi näinkin!


Neljän hengen padalliseen tarvitaan:
400 gr naudan sisäpaistia suikaleina
1 suuri sipuli hienonnettuna
4 valkosipulinkynttä viipaloituna
1 tölkki murskattua tomaattia
1 dl punaviiniä (voit korvata halutessasi vedellä)
2-3 punaista chiliä
4 rkl smetanaa
tuoretta korianteria
1 purkillinen säilykepapuja tomaattikastikkeessa
haluttaessa peukalonpään kokonainen pala tummaa suklaata, jossa vähintään 70 % kaakaopitoisuus
oliiviöljyä
suolaa

Laita pataan ruokalusikallinen oliiviöljyä ja ruskista siinä sisäpaistisuikaleet. Lisää hienonnettu sipuli ja viipaloitu valkosipuli. Sekoita ja lisää tölkki murskattuja tomaatteja, pieneksi silputut chilit, ripaus suolaa sekä 1 dl punaviiniä (tai vettä). Laita pata 180-asteiseen uuniin ja kypsytä noin 50 minuuttia kunnes liha on mureaa. Ota pata uunista ja lisää pavut (ja halutessasi pieni pala tummaa suklaata) sekä silputtua tuoretta korianteria ja sekoita. Laita pata takaisin uuniin ja hauduta vielä 10-15 minuuttia.

Tarjoa basmati-riisin kera. Lisää kunkin chilli con carne -annoksen päälle ruokalusikallinen smetanaa ja koristele tuoreella korianterilla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti