maanantai 3. maaliskuuta 2014

Hummerispagetti parhaalle ystävälleHummerispagetti on italialainen pastaherkku, joka löytyy monien sikäläisten ravintoloiden listalta. Se on erinomainen valinta, jos haluaa yllättää parhaan ystävänsä ja tarjota jotain erityistä. Tämä ruoka on myös siitä kiitollinen, että se sopii hyvin valmistettavaksi pakastetusta hummerista, jos tuoretta ei ole saatavilla. Yhdestä 250 gramman hummerista saat yltäkylläiset annokset kahdelle, tai alkuruoka-annokset neljälle.


Hummerispagettiin tarvitaan
1 pakastettu keitetty 250 gr hummeri
200 gr spagettia

Sulata hummeri. Irrota pyrstöliha ja poista siitä musta suoli. Riko hummerin sakset ja irrota saksilihat. Laita lihat talteen. Irrota selkäpanssari ja jalat ja laita ne saksien kanssa talteen, niitä käytetään kastikkeen valmistukseen. Heitä kaikki muu pois.
Kastike:
Hummerin kuoret ja jalat
1 keittojuurespakkaus, josta käytetään 2 porkkanaa, juuriselleri, purjo ja palsternakka paloiteltuna
1 dl murskattua tomaattia
puoli litraa vettä
1 sipuli lohkoina
1 valkosipulin kynsi
0,5 dl varsiselleriä viipaleina
persiljaa
oliiviöljyä
voita
suolaa
mustapippuria

Laita isoon kattilaan 1 rkl oliiviöljyä ja kuullota siinä juurekset, varsiselleri, sipuli ja valkosipuli. Lisää hummerinkuoret ja jalat, vesi, tomaattimursa ja 3 persiljan oksaa. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Anna kiehua keskilämmöllä puoli tuntia.

Siivilöi liemi toiseen kattilaan ja keitä lientä kokoon niin, että se hieman tiivistyy. Lisää liemeen voita 1-2 rkl. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria.

Leikkaa hummerin pyrstöliha 4 viipaleeksi ja viipaloi muut muut lihat. Laita pannuun 2 rkl voita ja lämmitä ne siinä nopeasti.

Keitä spagetti ohjeen mukaan. Kaada kastike spagetin päälle, lisää silputtua persiljaa ja sekoita. Aseta lautaselle spagettia, hummerin viipaleita ja annoksen päälle hummerin pyrstöviipaleet. Viimeistele silputulla persiljalla ja ripauksella oliiviöljyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti