maanantai 31. maaliskuuta 2014

Kanaa setsuaninpippurilla maustettuna

Shoppailin viikonloppuna ruoka-aineita etnisistä suosikkiliikkeistäni. Sain kaipaamiani setsuaninpippureita ja olihan niitä heti päästävä kokeilemaan. Kaupasta löytyi luomukana, jonka valmistin setsuaninpippurilla maustettuna uunissa. Setsuaninpippuri on jännä mauste. Se ei varsinaisesti ole pippuri. Maussa on anista, sitrusta ja pippuria. Sitä kutsutaan monilla nimillä: anispippuri, kiinanpippuri, japaninpippuri ja fagara.  





Neljälle ruokalijalle tarvitaan:
kokonainen ranskalainen luomukana
1 rkl setsuaninpippuria
oliiviöljyä
suolaa

Lisäkkeeksi
3 dl basmatiriisiä

Hiero kanan pintaan oliiviöljyä ja 2/3 setsuaninpippureista. Mausta suolalla. Laita lintu uunivuokaan tai pellille rintapuoli alaspäin ja kypsennä 210-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Käännä lintu ja paista vielä noin 45 minuuttia kunnes nahka on rapea ja kana kypsä. Kun otat linnun uunista lisää loput setsuaninpippureista, tarjoa basmatiriisin kanssa ja käytä paistinlientä kastikkeena.

2 kommenttia:

  1. Emmepä olekaan ikinä hoksanneet käyttää schezuan (btw. miten ihmeessä tuo pitäisi kirjoittaa?!) pippuria tällä tavoin kanan maustamiseen. Pitääpä laittaa korvan taakse ja kokeilla joku kerta :) Meillä pippurit hankittiin jotta pystyisimme valmistamaan himppasen autenttisemman makuista schezuanpossua kuin mitä naapurin "kiinalaisesta"ravintolasta saa. Sitä muuten pitäisikin tehdä pitkästä aikaa - ehkä jopa kirjoittaa blogiin saakka :) Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
  2. Setsuaninpippuri sopii tosi hyvin kanan kanssa, siis kanan ei broilerin. :) Odotan innolla tuota schezuanpossu-postausta. Aurinkoista viikkoa!

    VastaaPoista