maanantai 24. maaliskuuta 2014

Ossobuco Milanolaisittain



Ossobuco on perinteinen naudan- tai vasikanpotkasta valmistettu italialainen herkku. Rakkaasta ruoasta löytyy loputon määrä versioita. Omaksi suosikikseni on noussut milanolainen versio. Siinä lisäkkeenä tarjotaan lihaliemessä valmistettua risottoa, johon makua tuo myös ossobucon luuydin. Italialaismammat ovat taas kehittäneet menetelmän, jossa raaka-aineista saadaan kaikki maku irti.


Neljän hengen annokseen tarvitaan
4 vasikan- tai naudanossobucoa 
1 sipuli silputtuna
50 gr voita
2 rkl vehnäjauhoja
200 gr tomaattimurskaa
2 dl kuivaa valkoviiniä
2 dl persiljaa
1 valkosipulinkynsi
½ sitruunan kuori raastettuna
1 rkl sitruunamehua

Kierittele ossobucot vehnäjauhoissa. Laita voita pataan ja ruskista ossobucot siinä kummaltakin puolelta. Nosta pois padasta. Laita pataan silputtu sipuli ja kuullota se, lisää ossobucot ja valkoviini, anna kiehahtaa ja lisää tomaattimurska. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Hauduta 180-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Kun liha on kypsää, se alkaa irrota luusta.

Ossobucot maustetaan gremolatalla, joka valmistetaan hieromalla seuraavat ainekset morttelissa tasaiseksi tahnaksi:
2 dl persiljaa hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä
½ sitruunan kuori
1 rkl sitruunamehua

Laita kunkin ossobucon päälle nokare gremolataa ja hauduta uunissa vielä 5 minuuttia. Tarjoa risotto Milanesen kanssa. Risotto Milanese -ohjeen löydät täältä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti