keskiviikko 14. elokuuta 2024

Kuha-ceviche



Ceviche on etelä-amerikkalainen kalaruoka, jossa kala kypsyy ja maustuu limetti- tai sitruunamehussa. Suomalainen kuha on erinomainen kalavalinta cevicheen. Chili tuo annokseen luonnetta ja tomaatti makeutta. Yrteillä on kiva viimeistellä makua: Käytin tällä kertaa minttua ja persiljaa, muita suosikkejani ovat korianteria, oregano ja vesikrassi.


Tämän postauksen ohjeella valmistuu kaksi pääruoka-annosta tai neljä alkuruoka-annosta. Tällä kerralla nautimme kuha-cevichen pääruokana tortillalastujen kanssa - ihanaa naposteltavaa leffailtana! 






Neljään alkuruoka-annokseen tai kahteen pääruoka-annokseen tarvitaan

200 gr tuoretta kuhafilettä ruodottomana
1 limetin mehu
2 rkl juoksevaa hunajaa
1 kevätsipulin varsi hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
3 rkl makeaa sipulia hienonnettuna
1 mieto chili hienonnettuna, siemenet poistettuna
10 kirsikkatomaattia lohkoina
suolaa
mustapippuria
tuoretta minttua hienonnettuna
tuoretta persiljaa hienonnettuna






Poista kuhafileestä kaikki ruodot ja kuutioi se sentin palasiksi. Yhdistä kulhossa kaikki ainekset lukuunottamatta minttua ja persiljaa. Sekoita aineksia niin että kaikki raaka-aineet kostuvat ja laita tekeytymään jääkaappiin 15-20 minuutiksi, sekoittele välillä kertaalleen. 

Asettele ceviche kauniisti tarjoilulautasille, jätä limeliemi kulhoon, sitä ei käytetä. Lisää lopuksi hienonnettu minttu ja persilja. Tarjoile sellaisenaan tai tortillalastujen kanssa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti