lauantai 17. elokuuta 2024

Täytetty viiriäinen

               


Lauantain illalliselle valmistin täytettyä viiriäistä. Käytän mielelläni pakastettuja viiriäisiä, joista sisälmykset ja luut on poistettu, mutta koivet ja siivet ovat jäljellä. Vähärasvainen lintu kannattaa täyttää täytteellä, joka tuo annokseen mukavasti mehevyyttä ja makua. Kypsensin linnut tällä kertaa vakumoiduissa pusseissa sous vide -laitteella kuumassa vedessä, minkä jälkeen otin niihin pinnat paistinpannulla. Voit yhtä lailla kypsentää linnut uunissa, katso ohje täältä. Viiriäinen on herkullinen tarjottava, joka tuo aterialle ripauksen juhlavuutta.



Neljään annokseen tarvitaan:
4 viiriäistä, joista poistettu luut mutta jätetty koivet ja siivet paikoilleen
suolaa
oliiviöljyä
2 rkl voita
lankaa
4 muovipussia 

Täyte:
150 g jauhelihaa
50 g of pekonia hienonnettuna
40 g of rusinoita hienonnettuna
40 g cashew-pähkinäitä hienonnettuna
2 rkl tuoreita rosmariininlehtiä hienonnettuna
2 tl suolaa
mustapippuria myllystä

Lisäkkeet:
paistettuja perunoita
rukolaa
tuoreita yrttejä




Valmista täyte sekoittamalla kaikki ainekset kulhossa ja pyörittele täytteestä 4 soikeaa palloa. Puhdista ja kuivaa viiriäiset talouspaperilla ja levitä ne avattuina leikkuulaudalle. Aseta kunkin linnun sisälle täyte kuva mukaisesti ja taittele lintu kiinni täytteen ympärille. Leikkaa langasta 4 reilun mittaista palaa ja sido lintu huolellisesti niin että täyte jää linnun sisälle. Ripottele lintujen päälle suolaa.





Sulje linnut muovipusseihin vakumointilaitteella. Laske hanasta kuumaa vettä suureen kattilaan ja kiinnitä sous vide -laite kattilan reunaan. Aseta sous vide -laitteeseen lämpätilaksi 62 astetta ja ajaksi 45 minuttia ja käynnistä laite. Kun lämpötila on saavutettu kuulet äänimerkin, jolloin voit laittaa linnut kattilaan kypsymään. Nosta linnut ajan täytyttyä leikkuulaudalle ja anna vetäytyä 5 minuuttia.





Laita pannulle oliiviöljyä ja anna sen lämmetä hetki. Ruskista viiriäiset pannulla joka puolelta kullanruskeiksi. Laske lämpöä, lisää pannulle voi ja anna sen ruskistua. Tarjoa viiriäinen paistettujen perunoiden, ruskistetun voin, rukolan ja tuoreiden yrttien kanssa. Voit halutessasi halkaista viiriäiset ennen kuin asetat ne terjoilulutasille - tämä helpottaa ruokailua.  




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti