lauantai 15. heinäkuuta 2023

Näin onnistut munakoison, kesäkurpitsan ja paprikan grillauksessa


Sisilian lomalla innostuin grillailemaan kasviksia ja valmistin ne italialaisessa hengessä. Munakoiso, kesäkurpitsa ja paprika maistuivat grillattuina suloisen herkullisilta. Kasvikset voi tarjota sellaisenaan tai lisäkkeinä. Kasvisten grillaaminen ei ole vaikeaa, kun vain tietää muutaman käytännön vinkin. 




Munakoison grillaukseen tarvitaan

valkosipulia hienonnettuna
suolaa
mustapippuria
oreganoa
oliiviöljyä

Halkaise munakoiso pituussuunnassa ja tee veitsellä ristikkoviillot kuvan mukaisesti. Ripottele pintaan suola, pippuri, oregano, valkosipuli ja hiero ne munakoisoon. Lisää päälle oliiviöljyä ja anna maustua puoli tuntia.

Grillaa munakoiso kuoripuoli alaspäin keskilämmöllä, älä käännä. Munakoison kypsyminen kestää koosta riippuen puolisen tuntia. Kypsyessä munakoison viillot avautuvat ja sen rakenne pehmenee. Voit tarjota munakoison sellaisenaan tai vaihtoehtoisesti kaapia sisuksen tarjoilulautaselle. 




Kesäkurpitsan grillaukseen tarvitaan

limen kuoriraaste ja mehua
valkosipulia hienonnettuna
suolaa
mustapippuria
oreganoa
oliiviöljyä

Leikkaa kesäkurpitsa pituussuunnassa noin 1,5 sentin paksuisiksi siivuiksi. Mausta siivut molemmilta puolilta limen kuoriraasteella, valkosipulilla, oreganolla, suolalla ja pippurilla ja lisää lopuksi päälle limen mehua ja reilusti oliiviöljyä. Anna kesäkurpitsan marinoitua tunnin ajan. 

Grillaa kesäkurpitsasiivuja kummaltakin puolelta keskilämmöllä kunnes siivut kypsyvät, ruskistuvat ja saavat kauniit grillausraidat.



Paprikan grillaukseen tarvitaan

italialaista kovaa juustoa, esimerkiksi pecorinoa tai grana padanoa
valkosipulia hienonnettuna
suolaa
mustapippuria
ripaus chiliä
oliiviöljyä

Leikkaa paprika pituussuunnassa neljäksi lohkoksi ja poista siemenet ja valkoinen osa. Mausta palat sisäpuolelta valkosipulilla, suolalla, pippurilla ja chilillä. Lisää lopuksi oliiviöljyä ja muutama kuutio valitsemaasi juustoa. Anna maustua hetki ennen grillausta.

Grillaa paprikalohkoja kuoripuolelta keskilämmöllä kunnes ne kypsyvät ja pehmenevät, älä käännä. Grillauksen tuloksena juusto sulaa ihanan pehmeäksi.




Kun grillaat, sulje grillin kansi grillauksen aikana muutamaan otteeseen. Näin saat ruokiin enemmän herkullista savun aromia!




 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti