Vuohenjuustosta saa oikein yhdisteltynä hurmaavia herkkuja! Tässä salaatissa vuohenjuusto saa kumppaneikseen makeita tuoreita kirsikoita ja punajuurta, ja yhdistelmä todellakin toimii. Vuohenjuusto aateloidaan hunajalla sekä seesaminsiemenillä ja paistetaan kevyesti. Rapsakkuutta suutuntumaan saadaan päälle lisättävillä pähkinä-leipämuruilla. Tätä ihanuutta tulen tekemään pian uudelleen.
Kahden ruokailijan annokseen tarvitaan
vuohenjuustoa leikattuna kymmeneksi sentin paksuiseksi siivuksi
juoksevaa hunajaa
vaaleita seesaminsiemeniä
2 pientä punajuurta lohkoiksi leikattuna
auringonkukkaöljyä
20 tuoretta kirsikkaa halkaistuna ja kivi poistettuna
kourallinen vaaleaa leipää hienonnettuna
kourallinen pekaanipähkinöitä hienonnetuna
2 rkl voita
kourallinen baby-rukolaa
kourallinen tuoretta timjamia hienonnettuna ilman paksuja varsia
Laita punajuurilohkot voideltuun uunivuokaan ja paista niitä 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia
Laita pannulle voi ja paista siinä matalalla lämmöllä hienonnettu leipä ja pekaanipähkinät välillä sekoittaen niin että saat niihin hieman väriä ja paahdetun tuoksun. Siirrä odottamaan.
Kostuta vuohenjuustosiivut molemmilta puolilta juoksevalla hunajalla ja leivitä ne seesaminsiemenillä. Laita pannulle hieman öljyä ja paahda vuodenjuustosiivuja nopeasti matalalla lämmöllä niin että siemenet saavat väriä.
Kokoa annos: laita tarjoilulautasille rukola, punajuurilohkot, vuohenjuustosiivut ja kirsikat. Ripottele päälle pekaanipähkinä-leipärouhetta ja koristele tuoreella timjamilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti