lauantai 9. syyskuuta 2017

Kaksitoista parasta sienireseptiäni

Syksyn sienisadon innoittamana selasin Blond Kitchenin arkistoa ja listasin blogini parhaat sieniruoat. Rakastan sieniä ja käytän niitä ruoissa ympäri vuoden. Nyt syksyllä on ihana herkutella satokauden kanttarelleilla ja herkkutateilla. Muina aikoina on kiva käyttää portobelloa, siitakesieniä ja herkkusieniä, joista suosin tummaa versiota, joka on hieman voimakkaamman makuinen. Viime aikoina olen kiinnostunut myös aasialaisista sienistä, ja parhaillaan kaapissa odottelee rasiallinen shimeji-sieniä, joista aion kehitellä jotain kivaa.


Sieniresepteistä löytyy mm. useita pastoja, risotto, keitto, piiras, munakas, sienikastike ja täytettyjä ja uunissa valmistettuja sieniä. Toivottavasti löydät listalta inspiraatiota!
Herkkutatti-salviapasta  Kun onnistut löytämään tuoreita herkkutatteja, tee kuten italialaiset ja tarjoa ne pastan kanssa. Salvia korostaa sienten makua.
Vuohenjuustotäytteinen portobello-sieni italialaisittain syntyy yhdistämällä portobellosieni aromikkaaseen vuohenjuustoon. Herkkutatit uunissa italialaiseen tapaan  Italialainen ruoanlaittofilosofia: otetaan parhaat raaka-aineet eikä pilata niitä. Herkkutatti ❤ parman kinkku!
Sienipiiras  Tuot rakkaasi sateiseen syyspäivään auringon, kun valmistat hänelle kanttarelleista piiraan. Herkkusienilasagne  Perinteinen pastaruoka herkullisena kasvishersiona, jonka täytteenä herkkusieniä ja papuja. Suloisen hyvää!
Kanttarellimunakas  Ilahduta ystävääsi viikonlopun aamiaisella valmistamalla suloinen kanttarellimunakas. 
Kanttarellikastike  Kun haluat tarjota satokausiherkkuja, valmista kala-, liha- tai kasvisruoan kumppaniksi kanttarellikastike. Kanttarelllipasta  Parhaat asiat ovat yksinkertaisia - yhdistä kanttarellit ja pasta ja saat ihanan syksyisen sieniherkun!
Herkkusienikeitto  Ranskalaistyylinen herkkusienikeitto tarjoaa täyteläisen makunautinnon.

Herkkutattitagliatelle  Italian matkoilla tutuksi tullut herkkutattipasta syntyy syksyn sienisadon valmistuessa helposti kotikeittiössä.
Herkkutattirisotto  Nyt lähestytään italialaisen keittiön ydintä: herkkutatti kohtaa riisin tässä suloisessa risotossa.     
Paistettuja herkkutatteja ja polentaa  Maissijauhoista valmistettu polenta on mainio lisäke, joka avaa uuden ulottuvuuden paistetuille herkkutateille.2 kommenttia:

  1. Olipas onni kun eksyin tähän sienijuttuun! Herkkutattipasta oli ihanaa, seuraavaks aattelin kokeilla ton risoton. Kiitti hyvistä sieniohjeista!!

    VastaaPoista