Sienet ovat yksi syksyn ihanista jutuista. Onnistuin nyt viikonloppuna saamaan käsiini tämän syksyn ensimmäiset herkkutatit, nam! Tästä inspiroituneena valmistin pehmeää polentaa ja paistettuja tatteja. Maissijauhoista valmistettava polenta on elegantti lisuke, jolla voi tuoda vaihtelua pastan ja perunoiden sijaan. Polentan voi tarjota kiinteänä, jolloin sen voi grillata, pariloida tai paistaa. Tällä kerralla tarjosin sen pehmeänä heti kypsyttämisen jälkeen suloisien paistettujen herkkutattien kanssa. Yksinkertaista ja viettelevän hyvää! Lopuista sienistä taidan valmistaa herkkutattipastan italialaiseen tapaan!
Polenta 4 annokseen:
3 dl polentajauhoja
75 g voita huoneenlämpöisenä
100 g parmesan-juustoa raastettuna
1 l vettä
suolaa
mustapippuria
tuoretta timjamia hienonnettuna
3 dl polentajauhoja
75 g voita huoneenlämpöisenä
100 g parmesan-juustoa raastettuna
1 l vettä
suolaa
mustapippuria
tuoretta timjamia hienonnettuna
Mittaa valmiiksi omaan astiaan polentajauho, jotta voit lisätä sen nopeasti kun sen aika tulee. Laita vesi kiehumaan suureen kattilaan ja lisää 1 tl suolaa. Lisää kiehuvaan veteen polentajauhot kerralla ja vispaa voimakkaasti, jotta jauhot sekoittuvat veteen. Seos alkaa pulputa muodostaen pieniä purkautuvia tulivuoria.
Vähennä lämpö minimille, anna kiehua n. 40 - 45 minuuttia aika ajoin sekoittaen. Polenta on kypsynyt, kun se irtoaa kattilan reunoilta. Lisää voi, parmesan, timjami, suolaa ja pippuria samalla sekoittaen.
150 g tuoreita herkkutatteja
1 rkl voita
1 rkl voita
1 rkl öljyä
mustapippuria
suolaa
suolaa
tuoretta timjamia hienonnettuna
Puhdista ja pilko herkkutatit ja paista keskilämmöllä voi-öljyseoksessa muutama minuutti. Mausta suolalla, mustapippurilla ja timjamilla.
Puhdista ja pilko herkkutatit ja paista keskilämmöllä voi-öljyseoksessa muutama minuutti. Mausta suolalla, mustapippurilla ja timjamilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti