Merikrotti muistuttaa maultaan ja rakenteeltaan hummeria. Siitä saa valmistettua herkullisen aterian, kun haluaa tarjota jotain erityistä ja juhlavaa. Hummerin lailla merikrotti rakastaa voita, ja valmistankin sen mieluiten yrttivoin kanssa. Tällä kertaa tein kalan lisäkkeeksi hernepyreetä ja pieniä perunaröstejä. Tulos oli herkullinen ja sai kiitosta illallisvieraaltani.
Kahteen merikrottiannokseen tarvitaan
2 merikrotin leikettä tai fileen palaa
suolaa
mustapippuria myllystä
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl voita
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
persiljaa hienonnettuna
Siisti merikrotin leikkeet poistamalla selkäranka, nahka ja kalvot. Mausta suolalla ja pippurilla ja anna lämmetä huoneenlämmössä ennen paistamista.
Laita pannulle oliiviöljy ja anna lämmetä keskilämmöllä. Laita merikrotinpalat pannulle, paista 2-3 minuuttia ja käännä palat. Lisää pannulle voi ja hetken kuluttua persilja ja valkosipuli. Jatka paistamista siten, että kallistat pannua ja valelet kalaa pannulla olevalla voilla. Kun kala on paistunut toiselta puolelta 2-3 minuuttia, ota se pannulta ja anna vetäytyä folion sisällä 3 minuuttia. Lisää pannulle yrtit ja ota pannu liedeltä.
mustapippuria myllystä
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl voita
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
persiljaa hienonnettuna
kevätsipulia hienonnettuna
yrttejä hienonnettuna, esimerkiksi kirveliä ja timjami sopivat hyvin
Siisti merikrotin leikkeet poistamalla selkäranka, nahka ja kalvot. Mausta suolalla ja pippurilla ja anna lämmetä huoneenlämmössä ennen paistamista.
Laita pannulle oliiviöljy ja anna lämmetä keskilämmöllä. Laita merikrotinpalat pannulle, paista 2-3 minuuttia ja käännä palat. Lisää pannulle voi ja hetken kuluttua persilja ja valkosipuli. Jatka paistamista siten, että kallistat pannua ja valelet kalaa pannulla olevalla voilla. Kun kala on paistunut toiselta puolelta 2-3 minuuttia, ota se pannulta ja anna vetäytyä folion sisällä 3 minuuttia. Lisää pannulle yrtit ja ota pannu liedeltä.
Asettele kala ja lisukkeet lautasille, lisää kalan päälle pannulta ruskistettu yrttivoi ja koristele persiljalla ja kevätsipulilla.
Hernepyree
200 g pakasteherneitä
1 shalottisipuli hienonnettuna
2 rkl voita
0,5 dl kermaa
suolaa
pippuria
Kuullota sipuli pehmeäksi voissa. Lisää herneet ja kerma, ja anna lämmetä keskilämmöllä. Soseuta ja mausta suolalla ja pippurilla.
Perunaröstit
3 keitettyä perunaa kuorittuna ja karkeaksi raastettuna
1 kananmuna
kourallinen ruohosipulia hienonnettuna
suolaa
mustapippuria myllystä
1 rkl voita
1 rkl öljyä
Sekoita perunaraaste, kananmuna, juustoraaste, ruohosipuli ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
200 g pakasteherneitä
1 shalottisipuli hienonnettuna
2 rkl voita
0,5 dl kermaa
suolaa
pippuria
Kuullota sipuli pehmeäksi voissa. Lisää herneet ja kerma, ja anna lämmetä keskilämmöllä. Soseuta ja mausta suolalla ja pippurilla.
Perunaröstit
3 keitettyä perunaa kuorittuna ja karkeaksi raastettuna
1 kananmuna
kourallinen ruohosipulia hienonnettuna
suolaa
mustapippuria myllystä
1 rkl voita
1 rkl öljyä
Sekoita perunaraaste, kananmuna, juustoraaste, ruohosipuli ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti